Borci traže svoja prava

imageNikada nećemo odustati od dnevnica i sredstava koje nam država duguje, a drugim građanima je isplatila, od Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti i projekata putem kojih pregledamo borce, navode borci u Saopštenju.

"Na sastanku Saveza udruženja boraca od 1990.-1999.godine Republike Srbije koji se održao u Nišu dana 23.05.2015.godine preispitivao se dosadašnji rad rukovodstva Saveza udruženja.
Predsedniku Saveza stavljena je primedba da ne može ići sam na sastanke u Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i da ne može da kritikuje zadnji štrajk glađu koji se održao u Valjevu i na kome on lično nije učestvovao. Postavilo se pitanje čije interese pojedinci zastupaju, da li političara ili boračke populacije?
Pre stavljanja na glasanje poverenja svakoga koji se nalazi u rukovodstvu Savez udruženja predsednik Saveza Dušan Nikolić iz Leskovca podneo je neopozivu ostavku.
Za novog predsednika Saveza udruženja izabran je Rodoljub Vuković iz Niša, za novog predsednika izvršnog odbora Saveza izabran je Nebojša Milenković iz Vlasotinca borac koji je odsekao prst na štrajku u Valjevu, za novog člana izvršnog odbora Saveza izabran je Tomica Stevanović iz Prokuplja, mandat generalnog sekretara Saveza Bradić Ljubomira iz Valjeva potvrđen je na period od 4 godine, mandat predsednika Skupštine Velimira Miloševića iz Kruševca potvrđen je na period od 4 godine, mandati članova izvršnog odbora i to Miodragu Bogdanoviću iz Ivanjice, Erac Dejanu iz Vrnjačke Banje i Milošević Velimiru iz Kruševca produžen je na period od 4 godine.
Sve funkcije u Savezu su volonterske i na dobrovoljnoj osnovi.
Zadatak novog rukovodstva je ozbiljni pregovori oko konačne isplate i dogovora za neisplaćene ratne dnevnice, hitno donošenje Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti i dobijanje projekata.
U koliko država ne bude imala sluha za minimalne zahteve stupiće se u generalni demokratski štrajk na određenom mestu i u određeno vreme jer dosta je nama lažnih obećanja. Borci u 21.veku nemaju zdravstvenu legitimaciju da mogu da se leče, deca palih boraca i ratnih vojnih invalida posle završenih fakulteta, viših i srednjih škola ne mogu nigde da se zaposle pa najminorniji odnos jedne ozbiljne države bila bi moralna briga za decu palih boraca, ratnih vojnih invalida i socijalno ugroženih i mnogo bolesnih boraca.
Nikada nećemo odustati od naših legitimnih, a uskraćenih prava!
Donet je zaključak da se hitno krene u ozbiljne razgovore sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Borci više nema šta da čekaju!

Generalni sekretar Saveza
Udruženja boraca od 1990-1999.godine
Republike Srbije
Bradić Ljubomir"

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.