Kad Krstić namiguje

imagePored činjenice da su dve valjevske privatne firme “Urban tehnics” I “Simil” nedozvoljeno koristile hale u industrijskoj zoni ne plaćajući naknadu za to korišćenje pitanje na koje se traži odgovor sada je – Ko je prećutno dozvolio useljenje?

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da su dve privatne firme u Valjevu bez naknade , plaćanja zakupa koristile hale u industrijskoj zoni pri čemu se posle nekoliko meseci korišćenja iz hale iselila firma “Urban tehnics”, a firma “Simil” nastavila da koristi prostor po ko zna koji put postavilo se pitanje kako je moguće da grad ne zna da neko bespravno koristi objekte?
Kako je iz uobičajene matrice ponašanja I odnosa prema vlastitoj imovini već poznato da javno pravobranilaštvo koje ima zadatak da štiti imovinu grada ne radi svoj posao tako se I slučaj uzurpacije dogodio uz nečiju prećutnu saglasnost. Iako se sada gradski čelnici kunu da su kad su saznali za ovaj slučaj pokušali da iste isele iz hala ostaje veliko pitanje zašto nije reagovalo pravobranilaštvo I čime se na kraju ono zapravo bavi ?
Odgovor na ova pitanje odavno se prećutkuje , ali je zato izgleda I pravobranilaštvu poznato da je moguće da neko od gradskih čelnika namigne ili klimne prećutno glavom da bi se nešto završilo mimo zakona.
Ko je dakle prećutno namignuo I rekao :“Koristi!”?
Ako je verovati vlasniku “Urban Tehnicsa” Slavko Stoilkoviću I njegovoj izjavi datoj valjevskim medijima, prećutnu saglasnost dao je Dragoljub Krstić za vreme obavljanja dužnosti pomoćnika gradonačelnika.
Krstić je podsećamo upravo bio zadužen za privredne aktivnosti grada sa posebnim osvrtom na industrijsku zonu , ali je pitanje kako je I od koga ikada dobio dozvolu za davanje prećutne saglasnosti kad je zloupotreba u pitanju ?
Isti Stoilković potvrdio je da nije plaćao zakup gradu za mesece provedene u hali dok vlasnik druge firme Miroslav Ilić novinarima naglašava da je “žrtveno jagnje”.
Logično bi bilo upitati ko Vas je to žrtvovao? Da li je I Vama neko namignuo?

image I Stoilković I Ilić moraće da pred zakonom snose odgovornost za nezakonito korišćenje objekata u vlasništvu grada , ali da li će I onaj ko je dao prećutnu saglasnost odgovarati?

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.