Džez fest u Valjevu

imageDzez fest po 31. put u Valjevu biće održan od 27. do 30 maja. I ove godine ljubitelji džez muzike imaće u čemu da uživaju jer u Valjevo dolaze zvučna imena.

Posle nekoliko godina jesenjeg festivala džeza u Valjevu ovaj muzički dogadjaj ponovo je vraćen u majske dane . Tradicionalno prvo veče otvoriće valjevski džez muzičari , a programom je predvidjen nastup na Desankinom trgu od 20.30 sati, a u slučaju kiše ovaj nastup biće organizovan u Holu Centra za kulturu. Već naredne večeri u Holu Centra valjevske ljubitelje džeza zabavljaće All stars Juniors i Branko Popović band.Po programu treće večeti 29.maja u velikoj sali centra od 20.30. nastupiće Big band RTS-a, Davor Križić Experiment i Vasil Hadžimanov band. Zatvaranje ovogodišnjeg Džez festa pripalo je Tanji Jovićević i Vladi Maričiću, a te večeri uz njih će nastupiti i Igor Lampert i Muris Varajić.
Na činjenicu da je Džez fest ušao već u četvrtu deceniju postokjanja podsetio je načelnik gradske prave Aleksandar Vujić Subotić . " promenili smo termin održavanja ove manifestacije jer u oktobru postoji nekoliko manifestacija tada u gradu pa smo džez ponovo vratili u maj mesec. naravno bez Jove Maljokovića ovaj Festival ne bi mogao biti organizovan na ovako visokom nivou. Grad Valjevo odvojio je 1,5 miliona dinara kako bi podržali ovaj Festival, ali i ministarstvo kulture izdvojilo je 500 000 dinara dok ćemo dodatnih milion dinara obezbediti od sponzora. Sve u svemu ovaj Festival koštaće oko 3 miliona dinara", rekao je Vujić Subotić.
Osnivač Festivala Jova Maljoković kaže da je važno zapamtiti da ovaj festival neguje džez muziku i razvija kulturu. " Čuli ste koliko to košta , a moram reći da mi na festival dovodimo samo zvučna imena. Retko koji Festival u Srbiji to može da sa ovako malo novca ima tako velika imena učesnika. Često me kritikuju recimo kažu pogledajte Niš kakav je tamo festival , ali Niš raspolaže mnogo većim sredstvima. Ja ne hajem mnogo za tu kritiku jer se o Valjevu i sa ovim budžetom govori i u Parizu i u Njujorku. Sada svetski bend možete da dovede sa početnom cifrom od 15 000 evra pa do 30 000 evra . To je za samo jedan bend . Mi nemamo toliko , a evo dovodimo najboljeg muzičara Hrvatske u Valjevo, dolazi nam mladi gitarista iz Sarajeva, pogledajte imena i videćete o čemu govorim", rekao je Maljoković.

Za Džez festival kažu da ima četiri stuba i jedan od tih stubova je Valjevska pivara koja je i ove godine podržala ovaj Festival . " Drago mi je da smo zajedno tolike godine , smatrajući da je naše pivo brend u Valjevu , a isti je slučaj i sa Džez festivalom pa nam je drago da i ove godine možemo da pomognemo", rekla je Slavica Tomašević pomoćnik direktora Valjevske pivare.
Cena ulaznice za koncerte u sali je po večeri 300 dinara dok je cena karte za obe večeri 500 dinara.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.