Borci u junu možda u štrajku

imageSaopštenjem za javnost u kome poručuju :"Nikada nećemo odustati od ratnih dnevnica,od zakona o borcu i da služimo narodu i našoj Srbiji", oglasili se Udruženje boraca. U Saopštenju koje prenosimo u celosti se navodi da će borci ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni do 30. juna stupiti u štrajk.

"U dane od 09.05.2015.godine do 12.05.2015.godine održalo se nekoliko sastanaka boračkih udruženja na jugu Srbije na temu donošenja boračko invalidskog zakona i isplata ratnih dnevnica.
Predstavnici boračkih udruženja dali su podršku svom narodu za miran život a koji žive u pograničnim delovima Republike Srbije koji se graniče sa našim Kosovom i Metohijom svojim prisustvom u istim mestima kao i podrška vladi RS za čvrst stav u borbi protiv terorizma!
Pojedini predstavnici Udruženja dana 12.05.2015.godine otišli su u našu svetu Gračanicu na naše sveto Kosovo i prisustvovali liturgiji koju su vršili nadležni Pravoslavni Crkveni Velikodostojnici.Predstavnici Udruženja boraca rata od 1990.godine grada Valjeva prisustvovali su liturgiji-službi u drvenoj brvnari crkvi Lazarici odakle su Srpski vojnici odlazili u boj na Kosovo protiv okupatorske Turske Carevine.Upravo kako su se oni molili i išli u krug oko Crkve Lazarice sa desna u levo tako su se i uvila sva stabla koja rastu u istom dvorištu oko Crkve i na ovom Svetom mestu.Predsednik Bradić Ljubomir imao je tu čast da ga blagoslovom zamole da u toku samog vršenja liturgije zvoni zvonima Svete Crkve Lazarice.
Molili smo se za dušu naših poginulih drugova i umrlih ratnih vojnih invalida,za naš Srpski narod,za građane Grada Valjeva,za sve borce Republike Srbije i borce Kolubarskog okruga i grada Valjeva,za mir,blagostanje,očuvanje zemlje i za ostvarivanje prava boračke populacije.
Pored niza sastanaka na kojima su jasno iskristalisani ciljevi da nema odstupanja od isplate ratnih dnevnica onako kako su ih naplatili mamini i tatini sinovi da tako mora i sirotinji da se isplati i da nema odstupanja od donošenja boračko invalidskog zakona.Utvrđeno je da i svi oni koji su nas kritikovali kada smo štrajkovali glađu krajem 2014.godine za zakon o boračko invalidskoj zaštiti koji je trebao da uđe u Skupštinsku proceduru krajem 2014.godine a trebao da važi od januara 2015.god. a nije
nisu bili upravu,jer zakona nema i zašto¬¬¬?.Pokazalo se da iza tog štrajka nestoji politika već stoji potreba za zdravstvenom legitimacijom bolesnih i obespravljenih boraca.
Poručujemo Vladi Republike Srbije bez mešanja u politiku da ukoliko zakon o boračko invalidskoj zaštiti nebude donet do 30.06.2015.godine borci će morati da izađu na miran i demokratski štrajk.
Predstavnici Udruženja boraca obišli su i zapalili sveću u Trsteniku pokojnom Neuropsihijatru dr.Zoranu Pantiću najvećem prijatelju boračke populacije u Valjevu čije ime i delo mora da se pamti.

Nastavljamo dalje sa radom i aktivnostima i pozivamo sve naše članove da se jave u Udruženje radi dobijanja uputa za besplatni pregled u najsavremeniju Polikliniku u Valjevu gde je potrebna samo članska karta i uput Udruženja.Udruženje trenutno vodi program Radan dobijen i poveren od Grada Valjeva i projekat Vlasovo Tradicije 8 dobijen i poveren od strane Ministarstva za rad,zapošljavanje boračka i socijalna pitanja."

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.