ŽOK Srbijanka014 novi drugoligaš

imageProteklog vikenda je održan trodnevni kvalifikacioni turnir za popunu druge lige Centar. Na turniru je učestvovalo pet ekipa iz tri regionalne lige. Na turniru se nastupale pored domaćina ŽOK Srbijanke014, ekipe iz Beogradskog regiona OK Roda i OK AS Batajnica, te pobednik Braničevskog regiona OK tehničar Smederevo i drugoplasirana ekipa iz Kolubarsko-mačvanskog regiona OK Mali Zvornik.

Već prvog dana turnira domaća ekipa Srbijanke014 je maksimalnom pobedom od 3:0 (25:14,25:18,25:18) nad ekipom AS-a stavila do znanja da je na turniru sa najvećim ambicijama, plasman u drugu ligu. Drugog dana turnira u jutarnjem programu ekipa ŽOK Srbijanke014 je igrala protiv OK Tehničar i neočekivano bila poražena 2:3 (23:25,25:14,25:16,23:25,13:15). Rani jutarnji termin od 9h, je uticao da domaće pruže lošu partiju i osvajanjem jednog boda stave sebe u nezavidnu situaciju. Tim porazom se čekala utakmica protiv poznatog rivala i jedinog konkurenta ove godine u regionalnoj ligi ekipe Malog Zvornika. Valjevke su dobro zapamtile jedini poraz iz ove takmičarske sezone i bile su spremne da se revanšiaraju protivnicama. Utakmica puna naboja i emocija je trajala skoro puna dva sata. Valjevke su u utakmicu ušle malo stegnuto ali posle gubitka prvog seta konačno je proradio inat i pokazale zašto su bile jedan od favorita na turniru. Snažnim napadima sa krajeva Pavlovićeve i Nedović, te sa sredine Novokmet i Novakovićeve, iskusnim napadima Stanojevićeve, Valjevke prvo poravnavaju rezulata u setovima te prelaze u vodjstvo i dobijaju utakmicu sa 3:1 (21:25,25:18,25:22,25:16). Osvajanjem poslednjeg poena kapitena domaćih Nedovićeve nastaje opšte slavlje u hali. Valjevke je od plasmana u drugu ligu delila samo pobeda ekipe OK Roda nad Zvornikom što je u nedelju ujutru već bilo i ostvareno. Popodnevni program i finalna utakmica izmedju Srbijanke014 i Rode je odigrana pred prepunim tribinama, atmosfera neverovatna. Domaće više nego zadovoljne ostvarenim ciljem i istrošene od prethodne utakmice nisu bile ni bleda senka ekipe koja je ostvarila cilj, dok sa druge strane mlada i poletna ekipa Rode koja je pružila odličnu partiju. Roda je ostvarila ubedljivu pobedu 3:0 (25:18,25:11,25:18). Ostaje žal što domaće nisu pružile veći otpor pobednicama zbog publike, da uživaju u drugoligačkom okršaju.

image

Tako je ŽOK Srbijanka014 zaokružila jednu uspešnu sezonu gde je ostvaren glavni cilj, plasman u viši rang takmičenja. Regionalna liga je završena na ubedljivo prvom mestu sa 17 pobeda i samo jednim porazom, uz jedan podatak da na domaćem terenu ekipa nije izgubila ni jedan set.

Za ekipu ŽOK Srbijanka014 kao i cele sezone su nastupale kapiten Nedović, tehničari Kovačević i Obradinović, srednji blokeri Novokmet i Novaković, primači Pavlović, Radojičić, Srećković i Ilić, korektor Stanojević, te liberi Bojičić i Kašiković. Ali moramo spomenuti nekoliko devojaka koje se nisu izborile da nastupaju na ovom turniru, to se pre svega odnosi na Nenadović, Živković, Petrić, Tripković i Djukić koje su nastupale u ligaškom delu, pa i do pred kraj sezone startnog primača Aleksandru Janković koja na žalost svih u klubu zbog zdravstvenih problema nije bila u prilici da igra na turniru. Na ovom turniru se od aktivnog igranja oprostila Sanja Stanojević.

Sada je pred Valjevkama naporno leto, pripreme za sledeću sezonu počinju već sledeće nedelje, a posebno teško će biti prvom treneru Rajku Stojanoviću da sastavi ekipu za izazove koje nosi viši rang takmičenja.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.