Ambasadorka Francuske u poseti Valjevu

imageValjevo je danas posetila ambasadorka Francuske Kristin Moro sa saradnicima. Programom posete predvidjen je obilazak Moderne galerije, Muzeja , IS Petnica , ali i bilingvalnog odeljenja Gimnazije.

Ambasadorku Francuske Kristin Moro danas je primio gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić koji se zahvalio na današnjoj poseti , ali dugogodišnjem prijateljstvu srpskog i franscuskog naroda. " Kontinuitet poseta ambasade Francuske se nastavlja. Zamenik Žarko Kovač nedavno je posetio Francusku u okviru projekta reindustrionalizacije i već očekujemo da u junu u Valjevo dodju učesnici tog projwekta pa s nadam da ćemo tada ponovo imati susret sa ambasadorkom", rekao je Terzić.
Ambasadorka Moro podsetila je da je njena poseta samo pokazatelj dobrih odnosa dve zemlje . " Danas je za mene pripremljen veoma različit program i ta raznolikost pokazuje u koliko različitih domena saradjujemo. Posebno se radujem poseti bilingvalnom odeljenju u Gimnaziji i saradnji sa IS Petnica. Saradnja u oblasti obrazovanja je veoma važna kako za sadašnjojst ove zemlje tako i za njenu budućnost tako da se zaista radujem ovom obliku saradnje. Podjednako se radujem tome što je moj prethodnik u više navrata boravio u Valjevu i nadam se da će biti prilika da se i ja ponovo vratim u vaš grad", rekla je ambasadorka Moro.
U Petnici će ambasadorka imati susret sa učenicima koji su u toku Istraživačke nedelje . " Sa njima ću posebno razgovarati o klimatskim promenama s obzirom da se u Francuskoj u decembru održava veliki svetski skup upravo posvećen ovoj temi gde bi trebalo da bude pod okriljem UN da bude potpisan i sporazum koji bi ograničio efekat klimatskih promena.Pokušaću da mladim ljudima objasnim da će oni sami moći da doprinesu ne samo u borbi protiv globalnog zagrevanja već i kako da se srpska ekonomija prilagodi novim uslovima odnosno kako da iskoriste nove oblasti koje su pred njima", rekla je ambasadorka Moro.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.