ŽOK Srbijanka014 prvak regiona

image ŽOK Srbijanka014 – OK Osečina 3:0 (25:14,25:13,25:15)ŽOK Srbijanka014: Nedović (kap.), Bojičić (lib1), Kašiković (lib2), Pavlović, Novaković, Srećković, Radojičić, Kovačević, Novokmet, Ilić, Stanojević, Obradinović.

U poslednjem kolu Regionalne lige Valjevke su na svom terenui, na Studentu dočekale ekipu Osečine i zabeležile još jednu maksimalnu pobedu.
O utakmici i ne može nešto mnogo da se kaže pošto su gošće na ovoj utakmici samo "odradjivale posao". Bez ikakve ideje i bilo kakve volje za igrom nisu mogle da pruže nikakav otpor domaćim igračicama, što je malo i uticalo na celokupnu sliku u hali.
Od samog starta jakim servisima kapitena Nedović, Kovačević i Pavlović, te odličnim napadima sa kraja Radojičić,pa sredine Novaković i Novokmet, kao po navici odličnim odbranama libera Bojičić domaće su nametnule svoj tempo igre što se videlo i po rezultatu (22:9), tada šansu dobijaju igračice sa klupe, pre svih povratnica u ekipu Stanojević, te mlade Srećković i Ilić koje su još jednom pokazale da klub već sada može ozbiljno da računa na njih, da će biti nosioci igre u budućnosti, i drugi dizač Obradinović, tako da je "druga" postava lagano privela prvi set kraju (25:14).
Drugi set su domaće nastavile u istom ritmu i lagano i rešile u svoju korist rezultatom 25:13.
Nezainteresovanost u igri gošći je uticala na publiku pa i na domaće igračice koje su malo mrtvo i dekocentrisano ušle u treći set i sve do rezultata (10:10) se igralo poen za poen, kada se domaće konačno bude i pre svih Nedović i Pavlović, pa Novaković sa dva vezana bloka donose prednost domaćim, tako da je trener Stojanović mogao da pruži šansu i igračicama sa klupe da privedu utakmicu kraju. Osvajanjem 25-og poena, tačku na utakmicu i celo prvenstvo stavila je kapiten Nedović. I tada je moglo da počne slavlje Srbijanke014. Zaista prelepa slika u hali, devojke raspoložene na terenu, proslavljaju zaslužen uspeh, a na tribinama rodbina i prijatelji kluba koji su došli da pozdrave ovogodišnje šampione.

Koliko su Valjevke bile superiorne ove sezone u ligi govori podatak da su izgubile samo 4 seta tokom celog prvenstva, a ni jedan na svom teren, svih deset utakmica su dobile maksimalnim rezultatom. Ali što je još bitnije za ekipu iz Valjeva je u ovoj sezoni nastupalo ukupno 20 igračica, počevši od najstarije i najiskusnije Sanje Stanojević, preko juniorki Kašiković i radojičić, te kadetkinja Nenadović, Koprivice, Petrić pa do mlade pionirke Aleksandre Mitrović, trener Stojanović je iskoristio priliku da pruži šansu svim igračicama da osete ukus igranja seniorskih utakmica.

Posle prošlogodišnjeg neuspelog pokušaja, Valjevke su ove sezone iskoristile ukazanu priliku i osvojile regionalnu ligu, samim tim se plasirale na kvalifikacioni turnir za popunu II lige Centar koji će se održati za mesec dana (8-10.05). Svi u klubu se nadaju da će dobiti poverenje Odbojkaškog saveza Srbije i organizovati turnir u Valjevu. Na turniru učestvuje pet ekipa, pored već pomenute naše ekipe, pravo nastupa se stukli i drugoplasirana iz našeg regiona ekipa OK Mali Zvornik, dve ekipe iz Beogradskog regiona OK Roda i OK As Batajnica i prvoplasirana ekipa iz Braničevskog regiona OK Tehničar Smederevo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.