Uspešni djaci Gimnazije

imageValjevska gimnazija danas je predstavila svoje uspešne učenike na nekoliko završenih takmičenja . Gimnazijalci su zabeležili uspehe iz fizike , matematike, geografije , ali I učešće na baogradskom maratonu.

Nije neuobičajeno da su za lepe vesti u Valjevu zaslužni najčešće najmladji sugradjani pa je tako bilo u Gimnaziji gde su predstavljeni uspešni djaci nakon održanih takmičenja.
Mihailo Timotić učenik sedmog razreda u Gimnaziji osvojio je drugu nagradu na republičkom takmičenju u Nišu i plasirao se na “Srpsku matematičku olimpijadu“ koja će biti održana 23. maja u Valjevskoj gimnaziji. “ Prvo takmičenje u aprilu bila je fizika takmičenje je bilo teško I bio sam 20 u državi I 11 u specijalnomatematičkim odeljenjima I sa 72 boda osvojio sam treću nagradu.A sada za vikenda održaqno je takmičenje matematike u Nišu I ja sam imao 60 bodova I plasirao sam se na olimpijadu” navodi Mihailo Timotić I podseća da je takodje učestvovao na matematičkom takmičenju Kengur bez granica na kome je osvojio zlatnu medalju. Za samu pripremu za takmičenje Mihailo kaže da mu je nekada potrebno više nekada manje vremena. “ Pa to sve zavisi . nekada mi je potrebno manje vremena , a nekad dva ili tri sata dnevno da bi sve prošao . Takmičenja su mi važna zbog daljeg školovanja “, kaže Mihailo.

image Na konferenciji za novinare predstavljeni su I :učenica osmog razreda u gimnaziji Anđela Mišković koja je osvojila treću nagradu na državnom matematičkom takmičenju I pohvalu na Kenguru, učenica osmog razreda Nina Matić koja je osvojila treću nagradu na državnom takmičenju ostvarila plasman na “Srpsku fizičku olimpijadu”.
Medju uspešnim učenicima su I učenici trećeg razreda Stefan Isailović i Marko Todorović koji su se sa drugom, odnosno, trećom nagradom sa državnog takmičenja, plasirali na “Balkansku geografsku olimpijadu”, ali I maturantkinja Sara Ristić koja je na nedavno održanom beogradskom maratonu istrčala celu trasu od 42,5 kilometara i osvojila 35. mesto.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.