U velikom redu za posao

image„Broj nezaposlenih u Srbiji je smanjen , ali najveće zapošljavanje ipak se dešava u regionu Beograda i Vojvodine dok drugi delovi Srbije zaostaju u tome“, rekao je Zopran Martinović direktor nacionalne službe zapošljavanja na današnjem Sajmu. Ovogodišnji sajam zapošljavanja ponovo okupio veliki broj zainteresovanih za posao.

Kao i uvek kada se održava Sajam zapošljavanja i danas je već na samom ulazu u Omni centar gde se sajam održava ogromna gužva. Ove godine na sajmu učestvuju 34 poslodavca koja traže oko 230 radnika. Gost na ovogodišnjem sajmu dana sje bio i direktor NSZ Zoran Martinović koji kaže da su ovakvi sajmovi jedna od uobičajenih mera zapošljavanja. “ Imamo podatke da je u prošloj godini održano preko 50 sajmova širom Srbije da je na njima učestvovalo blizu 50 000 nezaposlenih , apreko 1000 poslodavaca je na taj način tražilo zaposlene. Od tog broja učenika na sajmovima po našim podacima zaposleilo se nešto više od 10 000 ljudi“, kaže Martinović.

image On se slaže da je tržište rada poljuljano , ali istovremeno tvrdi da se značajno smanjila stopa nezaposlenosti. „Prošle godine smo završili godinu sa 16,8 % nezaposlenih , a taj broj je prethodne godine iznosio preko 20%.Najveći pad stope nezaposlenosti ima Beograd i ima Vojvodina dok drugi delovi Srbije zaostaju u tome.

Ove godine na sajmu u Valjevu radnike traži i Gorenje i to : radnike u proizvodnji , mašinske inžinjere , ekonomiste , radnike u održavanju, manevriste i mašiniste. Potrebu za radfnicima iskazalo je i JP „Vidrak“ koje traži fizičke radnike , tu su i „Erozija“, „Bosis“, „Enel“ , „merkator“, „Krušik plastika “ Osečina i drugi.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.