SNS: Nije rešenje zaduživanje već veza sa Republikom

imageRešenje za bilo kakve investicije u Valjevu nisu kreditna zaduženja već saradnja i podrška sa nivoa Republike, stav je valjevskih naprednjaka koji su danas na konferenciji za novinare obavestili javnost da će izbori za predsednike Mesnih odbora u ovoj partiji biti održani 7. aprila. „ Ja bih lično prodao Dom vojske koji već dugo stoji tako prazan bez ideje šta sa njim raditi , a sredstva uložio u potrebne gradske projekte“, reko je šef pravnog tima SNS-a Mihailo Milutinović naglasivši da se radi o ličnom stavu.

„ Izborne radnje u našoj partiji teku i 7. aprila će biti održani izbori za predsednike Mesnih odbora , delegate za Skupštinu na kojoj će kasnije biti izabran i predsednik GO. Datum izbora predsednika GO još uvek nije odredjen i o tome odlučuje centrala stranke. Mi ćemo nastaviti politiku kontinuiteta jer je ovo vreme za jedinstvo i mi se nećemo deliti pogotovo u ovim vremenima. Gospodin Gvozdenović uživa veliki kredibilitet na svim nivoima i to sigurno može doprineti jedinstvu partije“, rekao je Mihailo Milutinović šef pravnog tima SNS-a na konferenciji za novinare.
Dominantna tema na ovoj konferenciji bilo je planirano kreditno zaduživanje „Vodovoda“ za rekonstrukciju vodovodne mreže , ali i druga zaduživanja grada. Milutinović je rekao da je za grad pogubna politika nesaradnje sa Republikom i upozorio „Vodovod „ da se ne zadužuje jer ovaj grad ne želi da udje u dužničko ropstvo. „Mi se kao grad moramo odgovorno zaduživati i investirati. Ovde nema mesta za bilo kakve egzibicije . U okviru zakona postoji dovoljno prostora koje sadašnje rukovodstvo ziheraški vodeći grad ne računa. Mi imamo milion i jedan način da uštedimo novac. Možemo plate isplaćivati jednom mesečno , dobavljače jednom mesečno umesto da sredstva budu vidjena budu oročena. Tu je ogromna razlika. Tu je i osiguranje koje daje ogromne benefite“ , kaže Milutinović.
Po pitanju zaduženja za Halu sportova Milutinović je podsetio da je vlast 2000 godine potpuno preokrenula odnos prema Hali time što je negirala sve postojeće dogovore koji su ranije bili napravljeni za tu Halu .Milutinović kaže da je postojao potpisan ugovor izmedju Energoprojekta , SO Valjevo i ministarstva za sport i omladinu. SO Valjevo je ispoštovao sve svoje obaveze iz ugovora , ali je tadašnja vlast ignorisala svoje obaveze. „ Projekat hale nijedan grad u Srbiji ne može sam da iznese . Niko nema novca za tako nešto i zato je tu republika da se ostvari saradnja i traže sredstva. Mislim da je i ako se razmišlja o kreditu , kredit neke banke daleko bolji od municipalnih obveznica koje se pominju jer sada su kamate izuzetno povoljne. Dada mogu da se ostvare kamate do 3% , što je vrlo povoljno. U ovom trenutku ztreba izvršiti refinansiranje postojećih kredita i krenuti u zdravu priču. Koliko nas je koštao Stefil? Koliko koštaju penali Toplani što nije ispoštovala kredit sa KFW-om. Hala ne može da se uradi u jednoj godini , ali možew kroz projektno finansiranje. Toliko veliku investiciju ne može sam grad da uradi“, kaže Milutinović.
Šef pravnog tima naprednjaka kaže dsa ne postoje ideje u vlasti kako i na koji način iskoristiti postojeće resurse . „ Pa mi imamo Dom vojske koji stoji tako prazan , ne znamo godinama šta sa njim. Kažu zaštitili smo ga , dobro, jesmo , ali on i dalje propada zapravo jer tamo nema ništa. Pa mi sad vidimo to koriste neke mreže neki Vakum, sad će me napasti zbog toga , ali neka . Dajte da se uozbiljimo i da postavimo pitanje ko će da greje tu zgradu, ko da je održava , ko u nju da ulaže? To je moje lično mišljenje jer na stranačkim organima nismo pričali o tome. Ko će to da koristi? To je ogroman trošak veći od bazena , a dinar iz toga ne može da se izvuče. Kamo sreće da smo kupili Gradac pa nama bi staro gvoždje isplatilo investiciju imali bi zemljište u srcu grada pa time raspolagali. Ovako nemamo ništa. Zašto da ne prodamo nešto od imovine , ako znaju šta je gradsko“, kaže Milutinović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.