Šansa za Valjevo je u poljoprivredi

imageValjevo će osnovati javno preduzeće koje će se baviti poljoprivredom, a samo preduzeće jeste prilika da se poljoprivreda u valjevskom kraju razvija u dobrom pravcu. Investitori u Valjevo ne dolaze zbog loše infrastrukture , nepostojanja saobraćajnih veza koje su im potrebne, moglo se čuti na konferenciji za novinare koju je održao dirtektor gradske Direkcije za urbanizam Dragan Jeremić.

“ Odluka je da osnujemo javno preduzeće koje će se baviti poljoprivredom . Svi pričamo da je veliki broj nezaposlenih u gradu , a dovodjenje stranih investitora je krajnje težak posao. Pre svega je to tako zbog nedostatka putne infrastrukture i povezanosti sa Beogradom. Sa izgradnjom autoputa to će se promeniti, ali je trenutno tako kako je . Ovde su dolazili razni zainteresovani investitori . Nedavno je ovde boravila delegacija iz Milana , ali su oni na kraju doneli odluku da fabriku grade u Šapcu.Zašto ne u Valjevu? Ja sam ih doveo i u Valjevo i u Šabac. Zato što Valjevo nema slobodnu carinsku zonu , infrastruktura je bolja nego u Valjevu, nemamo plovnu reku. Ali mi imamo šansu u poljoprivredi“, rekao je Jeremić.

Upravo to je jedan od razloga zbog kojih će grad osnovati javno preduzeće koje će se baviti direktnim ulaganjem u poljoprivrednu proizvodnju bez posrednika. “ Činjenice govore da mi direktno moramo saradjivati sa poljoprivrednim proizvodjačima. Ovo je direktno investiranje u poljoprivredu i povećanje zasada. Bez ulaganja mi nećemo imati koristi od svega što imamo. To javno preduzeće imaće samo takav zadatak“, rekao je Jeremić.

Na pitanje Vamedie da li je u pitanju preseljenje planirane poljoprivredne platforme u Šabac , Jeremić kaže da u Šabac ide metalska industrija. “ To je italijanski Kamozzi , metalska industrija , a platforma koju smo najavili za Valjevo i dalje je aktuelna i zato nam je potrebno da podignemo naše poljoprivredne kapacitete“, rekao je Jeremić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.