Reparacija kontejnera

imageGrad Valjevo spada u bolje lokalne samouprave, kada je u pitanju pokrivenost teritorije opštine sistemom izđubravanja, a planovi JKP ,,Vidrak“ su da se uslugom izđubravanja pokrije kompletna teritorija opštine.

„Tačno je da kada je u pitanju pokrivenost teritorije opštine sistemom izđubravanja spadamo u bolje u Srbiji, sa nekih 72 %. Naš cilj je da postepenim -etapnim uvođenjem u sistem novih seoskih područja polako pokrijemo teritoriju kompletne opštine. To će dovesti do smanjenja broja divljih deponija i do smanjenja pritiska na grad“, kaže Djordje Milanović direktor Vidraka.

U sklopu priprema za planirano proširenje krenulo se i sa reparacijom starih kontejnera.

„Za početak smo se odlučili da sredimo stare kontejnere, jer je to sigurno dosta povoljnije od kupovine novih, jer novi otvoreni kontejner od 5 m³ košta oko 80 000 dinara, a zatvoreni blizu 100 000 dinara, a ima zaista dotrajalih kontejnera koji su stari i preko 30 godina i oni će sada biti reparirani tako da mogu da služe još toliko, a do kraja godine ćemo nabaviti i određeni broj novih. Dakle, prvo da dovedemo u red ono sa čime trenutno raspolažemo, a onda korak po korak dok ne pokrijemo kompletnu teritoriju – izjavio je Milanović .

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.