Naučni dan u IS Petnica

imageU Istraživačkoj stanici Petnica, počinje realizacija jednodnevnih programa – Naučni dan. Učesnici programa su učenici gimnazije iz Mladenovca. Za njih je organiyovan rad u oblastima biologije, fizike, arheologije i geo nauka.

Naučni dani, jednodnevni programi za grupe zainteresovanih učenika osnovnih i srednjih škola, će se realizovati u Istraživačkoj stanici Petnica u drugoj polovini aprila i u maju 2015.

Kabinetski, terenski i laboratorijski rad obilovaće atraktivnim eksperimentima, demonstracijama, vežbama i zanimljivostima u širokom spektru prirodnih i društvenih nauka, sa željom da što veći broj đaka oseti atmosferu rada u petničkim uslovima i doživi čari istraživačkog rada.

Oko 500 učenika, uzrasta od V razreda osnovne škole do IV razreda srednjih škola iz Beograda, Mladenovca, Vršca, Mionice, Topole… će tokom Naučnih dana imati priliku da rade u laboratorijama za hemiju, fiziku, biologiju, arheologiju i geologiju, pod nadzorom stručnog tima ISP u okviru programa koji su dizajnirani prema uzrastu polaznika.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.