Prodaja imovine “Novog elinda”

imageDo 23. aprila do kada traje prikupljanje dokumentacije zaintersovanih , traži se kupac za imovinu “ Novog elinda”. Licitacija zakazana za 4.maj u Valjevu.

Nekada najveći najpoznatiji proizvodjač termoakumulacionih peći pravdu je po pitanju svoje imovine potražio I na sudu . Privredni sud u Valjevu doneo je prvostepene presude kojima su slovenačke firme “Parteh” i “Medivak” i beogradski “APP inženjering” obavezani da u stečajnu masu fabrike vrate najveći deo imovine koju su prethodnih godina preuzele, a što se odnosi na hale I magacine mašine , prese , aparate .Ta imovina je na “Parteh”, “Medivak” i “APP inženjering” bila preneta na osnovu više ugovora o zameni ispunjenja, koji su se odnosili na naplatu potraživanja od valjevske firme koju su 2006. godine kupile slovenačke kompanije i preimenovale je u “Novi Elind”.
U međuvremenu je konzorcijum kupaca “Novom Elindu” davao pozajmice i kredite od 411.000 evra, čime su postali najveći poverioci. Otvaranjem stečaja pre dve godine, međutim, stečajni upravnik je pred Privrednim sudom pokrenuo postupak protiv njih, kako bi u stečajnu masu vratio prenetu imovinu i dao šansu radnicima da naplate makar deo od zaostalih 19 zarada i dve godine neregulisanog staža pre otvaranja stečaja.

Sada je u postupku prodaje imovina podeljena u tri celine. Prva podrazumeva građevinske objekte, među kojima su i proizvodne hale i magacini, kao i pokretnu imovinu u vodu zaliha gotovih proizvoda, sirovina i rezervnih delova, a početna iznosi 155.088.985 dinara. Drugu celinu čini prodavnica u TC Kolubara površine 22,3 m2, čija je početna cena 1.050.000 dinara.Zemljište površine 8 ari i 88 m2 spada u treću celinu, nalazi se u katastarskoj opštini Koceljeva i košta 399.210 dinara, prenosi portal E-kapija .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.