Otkupljena parcela za proširenje groblja

imageNakon završenog sudskog postupka grad je konačno otkupio nedostajuću parcelu na Novom groblju. Ovih dana već su počeli radovi na uredjenju tog prostora.

U jednom trenutku postojala je bojazan da će maratonski sudski spor u vezi otkupa zemljišta na Novom groblju potrajati previše dugo i dovesti grad u situaciju da nedostaju mesta za sahranjivanje. Po najnovijim informacijama grad je otkupio nešto više od hektar zemljišta.

“ Već smo ušli u nove parcele i radi se nivelacija terena i kanal koji je ranije pravio probleme sada se rešava. Taj kanal išao je granicom stare i nove parcele imao je dve krivine i imali smo stalni problem sa izlivanjem vode i ugrožavanjem grobnih mesta. Sada smo taj kanal uredili . Počinjemo sa livenjem staza i tu su projekti za saobraćajnice i javnu rasvetu. Imamo obećanje iz Direkcije da će kada krenu ulice uraditi i saobraćajnicu „, objašnjava Djordje Milanović direktor „Vidraka“ .

image Na konstataciju da je možda sve završeno u poslednjem trenutku Milanović kaže da to svakako nije bilo do preduzeća „Vidrak“. “ Sada je dokupljeno i više od hektar zemljišta , mi smo evo radove počeli odmah i nadam se da će vremenske prilike poslužiti da sve bude i završeno na vreme uredjeno, mada projektima se jasno vidi gde su delovi za staze gde za grobna mesta. Ali najvažnije je da je i taj problem sada rešen“, kaže Milanović.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.