Održana Tucijada

      Нема коментара на Održana Tucijada

imageUz uobičajenu posetu u Ogladjenovcu je na Uskrs održana tradicionalna Tucijada. Najtvrdje jaje na takmičenju imao je Dragomir Tošić iz Šapca.

Na Uskrs već dugi niz godina održava se Tucijada koja je I ovoga puta protekla u znalu narodnih igara , kola I pesme. Svi koji su to želeli mogli su da se okušaju u bacanju kugle, nadvlačenju konopca , neki da odredjenu razdaljinu predju noseći jaje u kašiki. Ipak najveće intersovanje izazvalo je uobičajeno takmičenje za najtvrdje jaje u čemu je pobedu odneo Šapčanin Dragomir Tošić.
Uz prisustvo brojnih posetilaca , predstavnika crkve ovogidšnju Tucijadu otvorio je načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić koji je podsetio na važnost očuvanja narodne tradicije. “ Dolazeći u Ogladjenovac svako je mogao da se divi prirodnim lepotama ovog kraja , a ovde u samom srcu sela da nauči mnogo I o našim običajima. Grad Valjevo tradicionalno podržava održavanje ove manifestacije I činiće to I narednih godina. Na vama je da sačuvate duh koji imate I vrednosti koje negujete”, rekao je Vujić Subotić.

image Posetioci na ovogodišnjoj Tucijadi prisistvovali su I nastupu KUD Djerdan koje je na prošlogodišnjem Šljiviku I dobilo zvanje Čuvar narodne tradicije.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.