Izvođenje gađanja u aprilu

imageJedinice Vojske Srbije će u aprilu izvoditi pešadijska gađanja na poligonu – strelišta „Sedlari“; u zoni levo: sedlo Brdo ( kota 352 metra ) – M. Bobije i desno: brdo Ruika ( kota 354 metra) – brdo Bobija ( kota 454 metara).

Potrebno je da se jedan čas pre početka gađanja u navedene dane evakuiše stanovništvo i stoka iz navedenog opasnog područja i zabrani kretanje do jedan čas po završetku gađanja.
Gađanje će se izvoditi 16 dana u mesecu aprilu, a raspored gađanja je sledeći:
U vremenu od 07.00 do 23.00 časa pešadijsko gađanje će se izvoditi 1. 2. 7. 8. 14. 16. 20. 21. 22. 23. 27. 28. 29. i 30. aprila, dok će 6. aprila biti izvedeno od 07.00 do 16.00 časova, a 15. aprila od 07.00 do 24.00 časa.
U vreme izvođenja gađanja zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega, na deonici puta: Male Bobije – Bobije -kota 430 ( raskrsnica puteva: Lelić-Strmna Gora-Sedlari).
Za lica i stoku koja se nađu u navedenom vremenu u opasnom području neće se davati odšteta.
Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari čije se komande moraju bezuslovno poštovati. Obezbeđenje neće dozvoljavati saobraćaj na navedenoj deonici puta. Početak i završetak gađanja označavaće se sirenom i to sa tri duga zvučna signala. Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara.
Upozorava se stanovništvo da je najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je to opasno po život. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije.
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.