Izložba Valjevskog muzeja u Torontu

imageIzložba Narodnog muzeja Valjevo „Solunski front u objektivu ratnog slikara i fotografa Dragoljuba Pavlovića“ pripremljena povodom jubileja Velikog rata, nastavlja svoje putovanje po Kanadi.

Pošto je u leto 2014. godine, u integralnoj verziji prezentovana u galeriji Narodnog muzeja Valjevo, a u pano varijanti izlagana širom Slovenije, izložba „Solunski front u objektivu ratnog slikara i fotografa Dragoljuba Pavlovića“ nastavlja putovanje i po Kanadi. Posle Kalgarija i Vankuvera, u subotu 18. aprila u 19. časova izložba će biti otvorena u Torontu, u prostorijama Srpskog kulturnog udruženja Oplenac (Serbian Cultural Association Oplenac).

Srpsko kulturno udruženje Oplenac je osnovano 1987. godine sa ciljem da doprine čuvanju i prezentovanju Srpske baštine. Locirano je u Misisaugi, mirnom predgrađu Toronta.

Na izložbi će biti prezentovano 20 panoa sa 50 fotografija koje je Dragoljub Pavlović snimao tokom trajanja solunskog fronta, boraveći i u pozadini, i na prvim borbenim linijama.

Posle Toronta ova izložba će biti prezentovana u Hamiltonu i Kičineru. Za prezentaciju u Torntu, kao i za dalje putovanje izložbe zaslužna je mlada Valjevka, diplomirani umetnički fotograf Bojana Obradović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.