Evropski standardi u Vidraku

imageJKP ,,Vidrak” potpisalo je ugovor sa SEVOI GRUPOM sa ciljem uvođenja FUK-a odnosno sistema Finansijskog upravljanja i kontrole u preduzeću.

“Zakonom o budžetskom sistemu u članu 81. propisana je zakonska obaveza implementacije sistema finansijskog upravljanja i kontrole kod svih budžetskih korisnika Republike Srbije. Shodno tome mi smo potpisali ugovor sa SEVOI Grupom, a rok za završetak posla je godinu dana. Već smo imenovali rukovodioca za uvođenje ovog sistema i formirali radnu grupu koja je počela sa radom” ,izjavio je direktor Vidraka Đorđe Milanović.

Finansijsko upravljanje i kontrola u javnom sektoru predstavlja sveobuhvatan sistem internog upravljanja javnim finansijama u vidu kontrole prihoda, rashoda i ostalih novčanih transakcija, racionalno upravljanje imovinom, i uspešno upravljanje projektima čemu prethodi procesni pristup poslovanja sa kontinuiranim menadžerskim upravljanjem rizicima koji mogu nastati u poslovanju.

“Mi smo jasno postavili ciljeve, ali moramo da znamo ko šta radi na njihovoj realizaciji i koliko je u tome uspešan. Moramo da menjamo praksu nezainteresovanosti i nemogućnosti da se skupe i neefikasne aktivnosti i procesi promene, jer ne doprinose realizaciji postavljenih ciljeva, a troše značajna sredstva” kaže direktor Milanović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.