Apel građanima da čiste kanale ispred svojih kuća

imageOd jutros je ponovo na snazi vanredna odbrana od poplava, zbog porasta vodostaja na reci Kolubari, nakon kiše koja je noćas padala. Noćas je palo 20 litara kiše po metru kvadratnom, ali se situacija brzo stabilizovala. Vodostaj na Kolubari je u opadanju i iznosi 170 cm, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva u užem sastavu, koja je jutros održana.

Sa ove sednice je upućen i apel građanima da čiste kanale ispred svojih kuća i dvorišta. Učešće građana će pomoći u sprečavanju izlivanja vode na njihova imanja, ali će pomoći i javnim preduzećima, čije ekipe ne mogu da deluju na svim mestima u isto vreme.
Gradonačelnik Stanko Terzić i zamenik gradonačelnika Žarko Kovač su sa predstavnicima javnih preduzeća, vatrogasno-spasilačkom službom, preduzećem „Erozija“, kao i sa isnpekcijskim službama analizirali trenutnu situaciju i zaključili da u gradu i okolini nema ozbiljnijih problema, nakon noćašnje kiše.
Poslednje padavine nisu nanele nikakve štete radovima na sanaciji korita reke Kolubare, rekao je Đorđe Malešević, iz preduzeća „Erozija“.
Naloženo je da sve službe budu u pripravnosti, jer se narednih dana očekuju nove padavine. Situacija se danonoćno prati i javnost će biti blagovremeno obaveštena o svim planovima i dešavanjima, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.