Usvojen UPPR za preduzeće „Vujić“

imageNa jučerašnjem ročištu u Privrednom sudu u Valjevu  usvojen Unapred pripremljen plan reorganizacije Društva za proizvodnju PVC profila i stolarije, građevinarstvo i promet robom „Vujić Valjevo“.

U svim klasama, koje su se izjašnjavale, obezbeđena je saglasnost za predloženi UPPE većine poverilaca. to znači da su za UPPR glasale sve banke, uključujući i „Novu Agrobanku“ koja je najveći poverilac. Za  UPPR nisu glasali Grad Valjevo i Poreska uprava, koji su imali primedbe, ali su ostali u manjini. Inače, predlog su podneli stečajni dužniK, odnosno firma    „Vujić“, koja je u vlasništvu valjevskih biznismena Vidoja i Vlajka Vujića, koja je platila i  predujam od 300.000 dinara. Planom je predviđeno da u firmi radi 48 radnika. Otplata glavnice duga od preko milijardu i osamstotina miliona dinara dinara u narednih dvanaest godina uz dvogodišnji, odnosno četvorogodišnji  grejs period u kome će se trideset odsto kamate, koja je 2 odsto,  otplaćivati, dok će se 70 odsto pripisivati glavnici.
Inače, račun „Vujća Valjevo“ je 938 dana u neprekidnoj blokadi, čiji je trenutni iznos 266.004.040. U oba slučaja najveći poverioci su “Agrobanka“ i Poreska uprava, praktično  država Srbija.
Izjašnjavanje o UPPR za drugu Vujićevu firmu- Hotelsko ugostiteljsko preduzeće „Sloga“ zakazano je za sutra( četvrtak).

S. R.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.