Srbijanka014 prvak Regionalne lige

image ŽOK Srbijanka014 – OK Zaslon(Šabac) 3:0 (25:15, 25:22, 25:22)ŽOK Srbijanka014: Nedović(kap), Bojičić(lib), Pavlović, Novaković, Srećković, Radojičić, Koprivica, Kovačević, Novokmet, Ilić, Stanojević, Obradinović

Valjevke su pred punim tribinama pokazale da su ove sezone bez premca u Regionalnoj Kolubarsko-mačvanskoj ligi i uz šesnaestu pobedu od sedamnaest utakmica postale prvaci lige.
Danas je koplje položilo do tog trenutka trećeplasirana ekipa na tabeli OK Zaslon i to lakše nego što se očekivalo.
Valjevke su od samog starta krenule silovito odličnim servisima, napadima Pavlović i Radojičić i vrhunskim odbranama libera Ivane Bojičić danas i najboljim igračem u domaćem taboru. Domaće su vodile (21:9), kada je došlo do malog pada u igri i gošće osvajaju pet poena u nizu, ali servisima kapitena Nedović Valjevke osvajaju set.
Kao i u većini utakmica u drugom delu sezone u drugom setu dolazi do pada u igri, što gošće koriste i od samog početka vode. Valjevke su bile primorane da jure rezultatski zaostatak od 4 poena sve do (15:15), kada se igralo poen za poen a onda na 18-om poenu u igru ulazi mlada Srećković i sjajnim servisima Valjevke prave seriju (6:0) i dolaze do set lopte, ali koriste tek treću, rezultat na semaforu (25:22).
U trećem su Valjevke igrale skroz dekocentrisano od samog početka, bez ideje u napadu, bez prave odbrane što se moglo videti i na semaforu (11:5) pa i (16:12) za gošće, kada se konačno domaće bude pre svih Novokmet, Pavlović i Novaković i izjednačavaju rezultat na (18:18). Nakon toga se igralo poen za poen sve do 21:20, nakon čega Valjevke osvajaju dva poena na servis Obradinović i posle toga odličnim napadom Pavlović stavljaju tačku na utakmicu i novu maksimalnu pobedu Srbijanke014.
Nakon ove pobede i utakmicu pre kraja prvenstva Valjevke su se učvrstile na tabeli sa 48 poena, 4 više od drugoplasiranog Malog Zvornika i 10 od trećeplasirane Ribnice iz Mionice.
U sledećem, poslednjem kolu sezone Srbijanka014 gostuje u Osečini, mada postoji mogućnost da se utakmica odigra u Valjevu uz ustupanje domaćinstva.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.