Simović smenio Ševića

imageOdlukom direktora Doma zdravlja dr Milivoja Simovića smenjen je Slobodan Šević . U razgovoru za Vamediu, direktor Simović potvrdio da je Šević u penziji , ali da mu zakon dozvoljava da ima i radno mesto jer sudski spor oko njegove penzije još nije završen. “ Nisam ga smenio pod pritiskom već kao direktor imam pravo da donesem takvu odluku“, kaže dr Simović.

Slobodan Šević koji je bio na mestu pomoćnika direktora za nemedicinska pitanja sada će odlukom direktora raditi internu kontrolu. “ Tačno je da je smenjen i sada će biti na mestu internog kontrolora. To mesto je sistematizovano u Domu zdravlja i u opisu posla su mu i kontrola blagajne , nabavke svega onoga što je i definisano u opisu tog radnog mesta“, kaže direktor Doma zdravlja dr Milivoje Simović.
Simović za Vamediu objašnjava da će Ševićev koeficijent biti isti 18,7 , ali će ostati bez dodatka za rukovodioca.
Priča o Slobodanu Ševiću prvi put je pokrenuta u oktobru 2013 godine kada ga je Pokret za Valjevo optužio da je u sukobu interesa jer radi na mestu finansijskog direktora i kao član UO. Šević je ovu tvrdnju demantovao pokazavši svoje rešenje kojim potvrdjuje mesto pomoćnika direktora za nemedicinska pitanja . Za svoje tadašnje mesto Vamediji je izjavio tada da je više savetodavno.
Medicinsko osoblje svojevrsnim protestom pre izvesnog vremena najavilo je štrajk tražeći da se smeni direktor finansija Slobodan Šević, šef računovodstva , a ispita rad blagajnice Doma zdravlja. Direktor Doma zdravlja kaže da odluku nije doneo pod pritiskom.
“ Ja kao direktor imam pravo donošenja takve odluke i nikakv pritisak nije vršen u tom smislu na mene ni od koga . Ja očekujem da na novom radnom mestu Šević svoje dužnosti obavlja revnosno“, kaže dr Simović.
Kako se paralelno sa protestom zaposlenih pojavila i informacija da je pomenuti Slobodan Šević zapravo penzioner, Simović objašnjava da nije znao za taj podatak i da mu je Šević prećutao svojevremeno tu informaciju.“Moramo razjasniti da je on primljen u Dom zdravlja po konkursu i tada je bio nezaposlen . U medjuvremenu on je ostavrio to pravo . Meni kao rukovodiocu nije tu promenu prijavio i ja sam čuvši da je možda tako informaciju zatražio od PIO Fonda , ali sam dobio informaciju da se takvi podaci ne mogu dati nikom drugom osim licu o kome se govori. U razgovoru sa Ševićem potom potvrdio mi je da je to tačno , ali je rekao da je sve još uvek u okviru sudskog spora koji on vodi upravo oko Rešenja za penziju. Verujte , ni ja nisam znao da neko može da bude penzioner i da radi , ali se ispostavilo da je to zakonski moguće“, kaže Simović.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.