Raspisan konkurs za finansiranje programa u oblasti sporta

imageObjavljen je Javni poziv za finansiranje posebnih programa u oblasti sporta na teritoriji grada Valjeva u 2015. godini.Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2015. godinu obezbeđena su sredstva u iznosu od 700.000,00 dinara. Grad u ovoj godini za finansiranje sportskih klubova već je raspodelio 44 100 000 dinara.

Koliko ćemo imati sportskih manifestacija ove godine zavisi od maštovistosti onih koji se u takav podvig organizacije upuste jer je grad predvideo za finansiranje sportskih dogadjaja samo 700 000 dinara. Kako se navodi u objavljenom konkursu grad predvidja da budu finansirani ne samo manifestacije već se može konkurisati i za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata na teritoriji Grada,a posebno javnih sportskih terena u stambenim naseljima ili u njihovoj blizini i školskih sportskih objekata i nabavku sportske opreme i rekvizita.
Ova suma čak je i onima koji nikada ništa nisu organizovali već na prvi pogled mala s obzirom na cene svega što nas okružuje . Pomenutih 700 000 ne bi bilo dovoljno za izgradnju bilo čega , kažu upućeni , a ako je dovoljno pitaju i zašto grad sam nije izgradio bilo šta za taj iznos. Ipak će biti da je ta stavka u konkursu navedena jer je možda prepisana iz nekih boljih vremena raspisivanja konkursa.
Radomir Simić iz SS Valjeva se slaže da je pomenuta cifra vrlo mala .“ Za sada postoje najave da bi taj iznos mogao biti povećan za milion dinara , ali zaista ne znam da li će najava biti i realizovana. Ovih 700 000 zaista je malo za organizovanje ozbiljnih manifestacija.Ako konstatujemo da je za finansiranje sportske ustanove Valis koja se stara o svim sportskim objektima u Valjevu opredeljeno 27 miliona , a za sportske klubove 44 , za izgradnju hale i drugih sportskih obejakata nula , a za projekte 700 000 dinara , da li je već poizdalje jasno da ne postoji nikakva jasna strategija o razvoju sporta u Valjevu?
Ipak za one koji se odluče da konkurišu konkurs mogu pronaći na zvaničnom sajtu grada i u listu Napred .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.