Održana Svečana akademija

imageNa Svečanoj akademiji upriličenoj povodom Dana grada dodeljene su nagrade djacima generacije valjevskih škola i nagrade o kojima je odlučila Skuppština grada. Gradonačelnik Stanko Terzić ukazao na činjenicu da Valjevo srazlogom smatraju najlepšim gradom u Srbiji i svim Valjevcima poželeo mnogo uspešniju godinu nego što je bila prethodna. u ime nagradjenih emotivnim govorom sa osvrtom na štrajk prosvetara obratio se Vojislav Andrić.

Sala Centra za kulturu bila je ispunjena gostima na Svečanoj akademiji na kojoj su dodeljene nagrade grada. Nagrade su najpre uručene najboljim djacima odnosno djacima generacije valjevskih škola. Gradonačelnik Terzić u obraćanju prisutnima danas je podsetio na veliku štetu koja je naneta Valjevu u elementarnoj nepogodi i činjenici da je šteta procenjena na 1,5 milijardi. “ Mi naravno sami ne možemo u potpunosti završiti obnovu , ali smo i do sada ulčožili svaki napor da uprkos potrebi za sanacijom održimo i stabilno funkcionisanje grada. Valjewvo ima čime da se pohvali , pre svega ovom dobrom i vrednom decom od kojih su neki i danas sa nama kao djaci generacije u svojim školama , ali i svom onom decom čiji je talenat grad prepoznao i pomaže njihovo školovanje iz Fonda za talentovane učenike“, rekao je izmedju ostalog Terzić.
Nagrade su danas dodeljene Milici Ostojić direktorki škole u Brankovini, Marku Jovanoviću za izuzetne rezučltate u rvačkom sportu, Slobodan Rakoviću za novinarstvo, KUD Abrašević u čije ime je nagradu primio Branko Antonić, učeniku Davidu Koprivici.Najveći aplauz od svih nagradjenih dobio je dr Branko Budimirović za program vantelesne oplodnje. Danas su dodeljene dve specijalne nagrade , Milanu Mihailoviću i Vojislavu Andriću.
odlukom Skupštine grada zvanje počasnog gradjanina Valjeva pripalo je košarkašu Milošu Teodosiću , a u njegovo ime ovo priznanje primio je njegov otac. U ime nagradjenih na nagradama se zahvalio Vojislav Andrić:“Zahvaljujem se i našim sugrađanima, jer niko od nas nije samonikao i ono zbog čega smo dobili nagrade je i rezultat rada naših saradnika. Verujem da su svi ovogodišnji dobitnici nagrade Grada Valjeva rezultatima svog rada i delima u korist našeg grada i Srbije, kao i onim što su učinili za naše sugrađane u toku prošle i prošlih godina obezbedili da Nagrada grada Valjeva dobije na značaju i bar za malo podigli nivo zahteva i dometa koje moraju imati dobitnici nagrada u narednom periodu“, rekao je Andrić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.