Objekat u Tešnjaru 34 će biti rekonstruisan

imageKuća u Tešnjaru na broju 34 uskoro bi trebala da bude rekonstruisana. Kao po starom dobrom običaju , rekonstrukciju je zakočila birokratija.

Još 2009. godine ovdašnji Zavod za zaštitu spomenika kulture konkurisao je i dobuo sredstva od ministarstva kulture za izradu projekta rekonstrukcije stambeno poslovnog objekta na adresi Birčaninova 34. Po rečima odgovornog projektanta iz Zavoda Vesne Aleksić projekat kje iste godine uradjen.
„ Ja sam radila taj projekat i te iste godine projekat je dobio i saglasnost republičkog Zavoda za zaštitu spomenika. Ubrzo je jedan čovek kupio taj objekat i tu je za njega nastao problem jer je želeo da odmah pristupi rekosntrukciji, ali birokratija je bila zaista velika i mi tu nismo mogli da mu pomognemo. On je morao da se izbori za pravo nad celim objektom jer su postojali nerešeni imovinsko pravni odnosi“, objašnjava Aleksićeva.
Slučaj je hteo da dok se prikupljala dokumentacija prodje dosta vremena , dogodi se i elementarna nepogoda koja je urušila jedan deo krova. Gradjevinska inspekcija naložila je da se jedan deo krova i ukloni kako ne bi izazivao opasnost po prolaznike. „ Sada je sa papirima sve konačno uredu , vlasnik ih je sve dobio pa i gradjevinsku dozvolu pa će sanacija tog objekta biti uradjena po našem projektu .Mi tu praktično nismo izvodjači i učestvujemo samo sa projektom i nekom vrstom nadzora u smislu da projekat rekonstrukcije bude ispoštovan“, kaže Aleksićeva.
Ovaj objekat biće rekonstruisan , ali na žalost u Tešnjaru postoji još objekata čija je rekonstrukcija neophodna i koji su što zbog nerešnih imovinsko pravnih odnosa što zbog nedostatka novca praktično prepušteni zubu vremena.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.