Ni zadovoljni ni nezadovoljni

imageValjevo će sutra obeležiti svoj Dan grada. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač za Vamediu kaže da ne može reći da je zadovoljan učinjenim izmedju dva praznika , ali da i nije nezadovoljan.

U Sali Centra za kulturu sutra će sa početkom u 12 sati biti održana Svečana akedmeija povodom Dana grada , a centralni dogadjaj na ovoj Svečanoj akademiji biće dodela nagrada grada Valjeva. Za 20 sati istog dana predidjena je poklon predstava za sve Valjevce Gradskog pozorišta Abrašević pod nazivom “ Mišići“.
Kako je vreme izmedju obeležavanja Dana grada izmedju ove i prošle godine uglavnom obeležila priča o elementarnoj nepogodi Vamedia je pitala zamenika gradonačelnika Žarka Kovača , šta je to po njegovom mišljenju izuzev poplave još obeležilo pomenuti period. „Izuzev poplava , uloženi su jako veliki napori u javnim preduzećima i posebno tu mislim na gradsku Toplanu da se uradi plan konsolidacije tog stanja koje je pre godinu dana bilo gotovo tragično. U pitanju je bila grejna se4zona. Uspeli smo da sprečimo kolaps .Već na sledećoj sednici Skupštine koja će biti održana polovinom aprila , a koja će biti posvećena hitnosti donešenja odluke gradnje na regulaciji Kolubare, ako sve radnje izvedemo na vreme i Srbija vode završe svoj deo posla u Fondovima , mi ćemo u narednih godinu dve imati zavrešnu kompletnu regulaciju Kolubare . Značajno je navesti da je ministarstvo za vodoprivredu obezbedilo sredstva za sistem zatvaranja brane u Rovnima i samim tim dobijamo jedan veliki bezbednosni aspekt , a da ne govorimo sistemu vodosnabdevanja“, rekao je Kovač.
Na pitanje da li je lično zadovoljan učinjenim Kovač kaže da jeste sa aspekta stvari o kojima je upravo govorio. “ O ovome što sam naveo jesam , zadovoljan sam što smo uspeli da to uradimo , mnogim drugim stvarima moram priznati da nisam zadovoljan iz različitih razloga I taj problem nepogode i sanacije. Videli ste kolike su štete preko milijardu , a mi intervenišemo sa 100 miliona. Ako uspemo da sredimo puteve koji su oštećeni i izgradimo mostove koji su porušeni, ako to uspemo u ovoj godini bio bi zadovoljan. Ipak obzirom u kakvom okruženju smo proveli prošlu godinu mogu reći da nisam nezadovoljan“, odgovorio je Kovač.
Za Dan grada u valjevu osim predstavnika gradskih preduzeća ustanova institucija što republičkih što gradskih u samom Valjevu ne očekuju se gosti sa strane. kovač kaže da je odavno izobičajeno da se odlazi na proslave Dana grada u druge gradove tako da se ne očekuje ni poseta drugih. Po njegovim rečima za Dan grada ne očekuje si niko ni sa republičkog nivoa.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.