Neodgovornim vlasnicima pasa stiže cenovnik

imageGrad Valjevo je usvojio nekoliko odluka vezanih za domaće životinje I pse lutalice.Da situacija nije naivna I da usvojene odluke treba sprovoditi dokaz je I fotografija koju nam je prosledila sugradjanka iz Novog naselja .

“Na fotografiji je raskrsnica ulica Ratomira Vasiljevića i Ulice Radovana Spasojevića. Pešaci ne smeju da prolaze, a psi blokiraju prolaz čak i automobilima. Nadam se da će ova slika bar malo promeniti svest o tome sa kakvim se problemom suočavamo”, napisala je Branka iz Novog naselja zabrinuta kao I ostali meštani zbog čopora lutalica.

Direktor “Vidraka” Djordje Milanović kaže da će ekipa zoohigijene biti odmah upućena u Novo naselje I da gradjani imaju objavljene brojeve telefona na koje mogu da ukažu na pojave čopora pasa. “ Ekipa ide odmah . Vrlo lako, iz iskustva znamo, da veliki broj tih pasa mogu biti vlasnički psi. Azil je pun to gradjani treba da znaju . Azil ima svoj kapacitet I stalno je pun. Mislim da ne bi bilo loše ponovo sprovesti akciju kao ranije od vrata do vrata jer posle prve akcije broj pasa na ulicama se drastično smanjio”, kaže Milanović.

Milanović navodi da je dobro što je Skupština posle dvadeset godina donela odluku o držanju domaćih životinja I njihovom zbrinjavanju. “ Nikada nije ranije postojala bilo kakva odgovrnost vlasnika niti izgleda obaveza. Stalno se dešava mi uhvatimo psa , brinemo o njemu nekoliko dana , onda vlasnik dodje preuzme ga I on je ponovo na ulici za dan dva. Sada se to može promeniti”, objašnjava Milanović.
On njavljuje da će NO “Vidraka” shodno odluci Skupštine vrlo brzo formirati cenovnik .
“ Gradjani će biti iznenadjeni cenama kada dodju da preuzmu psa jer će tu biti uračunat izlazak ekipe na teren , troškovi smeštaja psa I mandatna kazna komunalne inspekcije”, navodi Milanović,”ogromni su troškovi I Vidraka I grada po tom pitanju mislim da I sami gradjani koji ne brinu o svom psu treba da snose bar deo odgovornosti pa I troškova”.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.