Narednih dana kiša

imageIako je vreme proteklih dana imalo odlike pravog proleća RHMZ za naredne dane izdao Upozorenje na obilne padavine. Ako je verovati prognozi očekuje nas kiša , a u brdsko- planinskim predelima I sneg.

UPOZORENJE NA OBILNE PADAVINE (do 06.03.2015.god.) U četvrtak (05.03) i tokom noći na petak (06.03) u većini mesta od 20 do 30mm kiše, a na jugozapadu i zapadu Srbije, u Sremu, Šumadiji i na području Beograda lokalno i preko 60mm za 24h. U brdsko-planinskim predelima u četvrtak (05.03) i petak (06.03) očekuje se oko 30cm vlažnog snega, a zbog pojačanog severozapadnog vetra i pojava vejavica i snežnih nanosa.

Na Savi kod h.s. Šabac vodostaj će dostići granicu redovne odbrane od poplava tokom 06./07. marta. Na Kolubari, Tamnavi, Ljigu, Ubu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će tokom 05. marta prevazići granice redovne odbrane od poplava. Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama vodostaji će tokom 05. marta prevazići upozoravajuće nivoe, a na gornjem toku Južne Morave sa pritokama vodostaji će dostići upozoravajuće nivoe tokom 05./06. marta. Na Mlavi, Peku i Timoku vodostaji će tokom 06. marta dostići i prevazići upozoravajuće nivoe. Na bujičnim vodotocima ovih slivova očekuju se lokalna izlivanja tokom 05. i 06. marta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.