Na SPREG dolazi 215 izlagača

imageOd 1. do 3. aprila u Valjevu će u prostoru Omni centra biti održan sajam privrede SPREG . Sajam organizuju Agencija Gati i Grad Valjevo koji manifestaciju podržava preko konkursa za finansiranje manifestacija. U goste je pozvano preko 40 gradova Srbije i BiH.U okviru SPREG-a biće održan i Sajam zapošljavanja .

Grad Valjevo ove godine biće aktivnije uključen u organizovanje SPREG-a time što će praktično zajendo sa organizatorom biti domaćin za 40 delegacija gradova i Opština Srbije kojima je upućen poziv za ovu manifestaciju. “ Već je 20 gradova potvrdilo svoj dolazak očekujemo da će taj broj biti veći. Sajam je podržala i Nacionalna alijansa za lokalni razvoj NALED. Sajam nam je važan za podsticanje privrednih aktivnosti, povezivanje predzetnika i promociju privrednih i turističkih kapaciteta grada Valjeva“, rekao je na konferenciji za novinare načelnik odeljenja za razvoj Nenad Branković.

Organizatori kažu da su ove godine bili potrebni trodupli napori da bi Sajam bio održan po ugledu na prošlu godinu . “ Do sada nam je zvanično potvrdjeno 175 izlagača . Prošle godine smo imali 132 direktna izlagača i ovde nisu računati štandovi lokalnih samouprava . Čekamo konačne spiskove iz Opština pa će i tu biti još četrdesetak firmi čime će cifra biti 215 izlagača. Ovo je manifestacija koja 90% budžeta puni sama od iznamljenih štandova . Ni ove godine cene štandova nisu menjane nije nam se do sada desilo da nam se poslednjeg dana neko javi, ali ovoga puta desetak preduzeća je zakasnilo i nismo imali prostora više“ kaže Jovan Grujić iz Agencije Gati.
Sajam će biti održan u Omni centru u prostoru dve Hale , a svoj nastup i ove godine imaće DTL (Domaći trgovinski lanac) . “ Kada je reč o Europromu i DTL-u ovogodišnji naš slogan je „Najbolje je domaće“ i novina je činjenica da agresivnije nego do sada krenemo u kampanju zaštite domaćih proizvoda. To će biti naš odgovor sve većeg upliva stranih proizvoda na naše tržište. Želimo da dokažemo i pokažemo da se gubitkom domaćih proizvoda gube domaći proizvodjači , gube se dakle radna mesta.Kvalitet proizvoda koji dolazi kod nas je lošiji . uzmimo primer čokolade Milke koja za naše tržište proizvedena ima daleko lošiji kvalitet nego za postatak Evrope “ rekla je Bojana Perić menadžer DTL-a.Ona kaže da će inicijativa za zaštitu domaćeg biti pokrenuta sa Sajma. Perićeva je za Sajam najavila i sajamsku prodaju 15 artikala koji će imati posebnu nisku cenu i te cene će važiti samo na sajmu.
Pored izlagačkog dela biće organizovan i bogat propratni program koji će u Valjevo dovesti stručne ljude iz oblasti privrede.
Svečano otvaranje biće upriličeno 1. aprila u 11 sati , a organizatori kažu da su za otvranje pozvali i ministra privrede u goste. Prvog dana Sajma u goste dolazi i 20 žena privrednica sa Kosova , iz Prištine, koje će ovde pokušati da pronadju partnere za saradnju.
“ Ove godine na Sajmu , trećeg dana biće održan tradicionalni Sajam zapošljavanja i informacija koju imam je da će se pojaviti oko 25 poslodavaca koji će tražiti nešto više od sto radnika“, najavio je Grujić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.