Grad Valjevo nagrađen kao primer dobre prakse

imageZavršna konferencija povodom uspešne realizacije projekta „Strateški planiramo – dajemo doprinos bržem razvoju lokalne zajednice“ održana je u 26. februara u Paraćinu.

Projekat je finanasirala Evropska unija, a sufinansirala Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.Organizator konferencije Centar za ravnomerni regionalni razvoj iz Beograda, predstavio je rezultate projekta do kojih je došao u istraživanju koje se odnosilo na uključenost organizacija CD u strateško planiranje na lokalnom nivou. Projekat „Strateški planiramo – dajemo doprinos bržem razvoju lokalne zajednice“ Centrir je realizovao u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština Srbije, udruženjem „Narodni parlament“ iz Leskovca i udruženjem „Građanska šansa“ iz Valjeva u periodu od decembra 2013. do februara 2015. godine.
Grad Valjevo je dobio priznanje kao primer dobre prakse u oblasti uključivanja civilnog sektora u lokalno strateško planiranje i saradnje na različitim aktivnostima i projektima (strateško planiranje, priprema i realizacija projekata, uvođenje novih usluga socijalne zaštite), a predstavljeno je u publikaciji „Učešće civilnog sektora u strateškom planiranju na lokalnom nivou – Vodič kroz dobru praksu“, čiji je autor Vanesa Belkić, izvršna direktorka Centra za ravnomerni regionalni razvoj.
Kao primer dobre prakse nagrađen je i grad Valjevo. Zahvalnicu je primio načelnik Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove Gradske uprave Valjevo Nenad Branković.
Konferencija je okupila predstavnike organizacija civilnog društva, gradova i opština koje su bile uključene u projektne aktivnosti, kao i predstavnike Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu smoupravu i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.