Sastanak italijanskih i valjevskih privrednika

imageGradonačelnik Valjeva Stanko Terzić, zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, pomoćnik Milorad Ilić i direktor JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ Dragan Jeremić, danas su razgovarali sa italijanskim privrednicima: Aleks Milovan, generalni direktor San Rocco Doo Compagnia Generale i Fabio Panzarasa iz Nuova Amaglio Fungorobica S.r.l. o mogućnostima saradnje. .

Na sastanku je bilo reči o otkupu voća i povrća, a druga tema odnosila se na potencijalnu saradnju u oblasti izgradnje gasovodne mreže i snabdevanja gradske Toplane gasom.
Nakon prijema kod gradonačelnika, u Valjevu je danas održan sastanak delegacije Italije iz sektora agro industrije sa privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima iz valjevskog kraja. Sastanku su prisustvovali Dragan Jeremić, direktor JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“, koji je jedan od inicijatora ovog sastanka nakon nedavne posete Lombardiji, Milorad Ilić, pomoćnik gradonačelnika i predstavnici Regionalne privredne komore.
Italijanski partneri razgovarali su sa privrednicima o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti agro industrije. Delegacija iz Italije posebno je bila zainteresovana za otkup i plasman svežeg voća i povrća iz valjevskog kraja na tržište Milana.Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima izgradnje platforme za prijem, selekciju, pakovanje i obeležavanje voća i povrća namenjenog velikim tržnim centrima u Italiji. „Razgovaramo o omogućnostima saradnje u narednom periodu i o mogućnostima plasmana srpskih proizvoda u velike tržnice u Milanu. Došli smo da vidimo šta je raspoloživo od vaših domaćih proizvoda, šta proizvodite, koje sorte voća i koje su cene.Bitan je ukus, kvalitet i cena, a razgovaraćemo i o načinu pakovanja i transportu svežeg voća“, rekao je Fabio Panzarasa ovom prilikom. Domaći proizvođači i privrednici upoznali su se sa potražnjom na tržištu italijanskih partnera i predstavili su svoju proizvodnju sa akcentom na količinu i sorte voća. Cilj sastanka je bio da se uspostave kontakti, razmene informacije i da se italijanski privrednici upoznaju sa ponudom našeg tržišta. „Ideja je da kroz lični kontakt uspostavimo saradnju. Ovo je prvi u nizu predviđenih sastanaka na ovu temu, jer je naš cilj kontinuitet u kontaktima i konkretni rezultati“, rekao je ovom prilikom Dragan Jeremić. Italijanski privrednici pokazali su i interesovanje da investiraju u proizvodnju voća na prostoru našeg regiona, a na sastanku je predloženo i da delegacija privrednika valjevskog kraja poseti Milano.
Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.