Dugovi i dužnici

      Нема коментара на Dugovi i dužnici

imagePrivreda u Valjevu izvesno ne doživljava svoj procvat poslednjih godina , podaci o poreskim dugovima pokazuju da su dugovi valjevskih firmi sve veći. Medju dužnicima prednjači HK Krušik sa 2 532 687,081 dinar.

Kad je na dan 31. decembra 2014. godine podvučena crta za poreske dugove državi brojna preduzeća i preduzetnici iz Valjeva našli su se na neslavnom spisku. Dužnici koji premašuju 5 miliona dinara više nisu retka pojava.Podaci pokazuju da su zbog duga preko 50 miliona dve firme iz Valjeva izgubile PIB, a na listi najvećih dužnika medju predizetnicima je sedam osoba iz Valjeva. Najveći dug ima firma Bata Trgoprom-BN Market od 12,2 miliona dinara dok preostalih šest dužnika ima pojedinačni dug do 6 miliona dinara .
Medju aktivnim pravnim subjektima sa dugom od preko 2 milijarde prednjači HK Krušik. Što se Valjeva tiče sledi Vujić Valjevo sa 356,5 miliona , AD Sloga sa 63,7 miliona, Preduzeće za puteve sa 52,8 miliona i Braća Todorović sa dugom od 26 miliona.
Medju preduzećima koja su u stečaju ili restrukturiranju je 8 preduzeća iz Valjeva i to : Valjevska štamparija, Stefil, Sinhron, Krušik Armature, MIP Valjevo, Diva holding, Duvan DP i Valjevo put. Iako mnoga od ovih preduzeća ne postoje više i od 20 godina ona očito zbog nerešenih pojedinosti vezanih za stečaj što najčešće jeste imovina ili neki njen deo , još uvek se vode kao zadužena pred državom.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.