Koliko je 1,3 miliona dinara?

imageSNS će kako je najavljeno nasednici Skupštine podneti krivične prijave protiv lica koja su mimo saglasnosti Direkcije za imovinu otudjila dva lokala u ime Centra za socijalni rad. Istovremeno Centru je načinjena šteta od 1,3 miliona dinara.Direktorka Centra zbog službenih obaveza nije bila na sednici Skupštine.

Ispitati pravne radnje bivše direktorke Centra za socijalni rad Kaje Jovanović , bila je poruka valjevskih naprednjaka Skupštini grada. „ Ko je bio taj koji je prodao te lokale? Ko je bio taj koji je od obaveze u visini od 600 000 napravio obavezu od 1,9 miliona dinara? Ovde je jasno se vidi pričinjena šteta od 1,3 miliona dinara. To nije mali novac i mogao je biti pametnije iskorišćen. Podnećemo krivične prijave , a Vi ste je izabrali“, rekao je za govornicom predsednik Skupštine Mihailo Jokić obraćajući se vladajućoj većini.
Po njegovom mišljenju direktor koji kako kaže ulazi u avanturu direktorskog mandata mora na kraju tog mandata položiti račune za učinjeno .
Dok vladajuća većina ćuti u javnom tužilaštvu u Valjevu kažu da ima elemenata za pokretanje istrage ukoliko se utvrdi da je smenjena direktorka Centra za socijalni rad Kaja Jovanović bez saglasnosti države prodala dva lokala koja su u vlasništvu ove ustanove.
Naprednjaci su potom za govornicom objasnili da je do povećanja troškova došlo zbog ulaganih žalbi iako su žalbe bile neosnovane i već se unapred znalo da je spor izgubljen.
„ Pa postoji još jedan takav lokal. Ko je to dozvolio?“, tražio je uporno ime Jokić i zahtevao da se program Centra za socijalni rad vrati na Veće .
Zahtevi naprednjaka nisu prošli , program je usvojen , ali ostaje da se vidi da li će zaista iakada iko odgovarati za štetu koja je nastala. Kaja Jovanović nije prisustvovala sednici Skupštine pravdajući svoj izostanak službenim obavezama što je naišlo i na podsmeh ne samo naprednjaka već većine odbornika u Sali . Ona bi svakako mogla da odgovori na brojna pitanja , ali je očito smatrala da njeno pojavljivanje nije presudno. Možda se razlog njenog nedolaska krije i u rečenici odbornika Milana Markovića SNS koji je za govornicom rekao: „ Mi kao grad iz medija saznajemo o pravnim radnjama te žene . Osim tih 1,3 miliona ona se bavi i kriminalnim radnjama“.
Posebnih komentara na ovu konstataciju nije bilo, izostali i odgovori , a ko ne zna koliko je 1,3 miliona dinara može da pita one koji od istog Centra primaju po 7 000 dinara pomoći .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.