55 godina Centra za kulturu

imageCentar za kulturu slavi 55 godina postojanja. Povodom obeležavanja ovog jubileja najavljen niz kulturnih dešavanja , a u samom Centru izvedeni brojni radovi na adaptacii prostora.

Ove godine Centar za kulturu salvi 55 godina postojanja , otvoren je 8 marta 1960 baletskom predstavom "Ohridska legenda". " naša je ideja bila da 55. godina postojanja obeležimo upravo tim baletom, ali trenutno niko u Srbiji ne igra tu baletsku predstavu pa smo se odlučili da posle mnogo godina u Valjevu ipak imamo balet i biće to predstava Konstantina Kostjukova. Mi smo za ovu predstavu odštampali karte , ali inače je sve besplatno. Mi pozivamo gradjane da na vreme uzmu karte jer je interesovanje zaista jako veliko", kaže direktor Centra Miloš Smiljanić.
Ova predstava samo je kako kažu šlag na torti jer na gostovanje dolazi KUD Španac u petak , subota koncert valjevskih muzičara za sve dame i na kraju u nedelju baletski koncert.Sva ova dešavanja su po najavi besplatna.
kako se danas moglo čuti nakon baleta 8. marta , od 9. do 12. marta sledi prikazivanje filma "Bićemo prvaci sveta"Istovremeno u terminima od 16. sati biće prikazani dečiji animirani filmovi.Konačno 18. marta biće održan i koncert grupe Riblja čorba, a 24 marta Valjevci će moći da pogledaju predstavu Dogvil u režiji Kokana Mladenovića.
U suret proslavi jubileja u Centru za kulturu posle mnogo godina sredjena je muzička sala , šminkenica u kojoj godinama nije bilo vode, uradjen jedan deo fasade. " Zahvaljujući tome što smo dobili grejanje na Toplanu uspeli smo da reorganizujemo prostor i konačno završimo neke stvari koje su godinama čekale. Uredili smo prostor muzičke sale , kupatila, osposobili vezu sa teretnim liftom. Konačno postoji prava šminkernica iposebne prostorije za glumce ili već da se dve recimo ekipe mogu presvalačiti istovremeno. Sve su to neke stvari koje do sada ismo imali i snalazili smo se . U planu je i da se rasveta i tonski deo takodje osveže i urade.Mi imamo dvanaest radionica i snalazili smo se sada ćemo još neke stvari uraditi i konačno dovesti u red", rekao je Veseljko Belušević.
Svi izvedeni radovi koštali su 600 000 dinara, delom uz učešće sredstava Centra, a direktor Smiljanić kaže i da je za ovu godinu opredeljeno 2 miliona dinara za radove na bioskopskoj sali. " Ta sala dosta košta , sam projekat je vrlo zahtevan i nemoguće je da odjednom to završimo , ali i ove godine predvidjena su 2 miliona za te radove pa ćemo nakon javne nabavke krenuti i sa nastavkom tih radova", objasnio je Smiljanić pozvavši sve Valjevce i Valjevke da prisustvuju pripremljenim i najavljenim programima koji su kako kaže poklon gradu povodom jubileja.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.