Valjevo na sajmu turizma

imageGrad Valjevo se na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu predstavio ponudom valjevskih planina. U prezentaciji ponude na štandu grada učestvovalo i KUD Djerdan iz Valjeva.

Na štandu Valjeva na ovogodišnjem sajmu turizma svi posetioci mogli su dobiti informaciju o turističkoj ponudi našeg grada sa posebnim osvrtom na planinski turizam. „Ove godine odlučili smo da to budu valjevske planine koje su zaista pravi prirodni biseri. Bilo da se radi o Maljenu, Medvedniku, Jablaniku. Naravno posebno mesto pripada Divčibarama.Pokušali smo da predstavimo i sve naše manigestacije koje se održavaju na obroncima tih planina“, kaže Dragica Čanković direktor TO Valjevo.

U okviru petnaestominutne prezentacije posetioci sajma su mogli da čuju sve o odlikama valjevskih planina , njihovj udaljenosti od Valjeva i načinu dolaženja. Za svaku planinu ponaosob istaknute su njene posebnosti bilo da se radi o manastirima , lekovitom bilju, manifestacijama koje se održavaju na njihovim obroncima.
Pored mogućnosti planinarenja, seoskog turizma posetioci su kroz degustaciju upućeni na specifičnosti domaće kuhinje valjevskog kraja , a KUD Djerdan je prezentovalo igre karakteristične za ove predele.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.