Valjevo dobija još jedno javno preduzeće

imageGrad Valjevo uskoro bi mogao da dobije još jedno javno preduzeće. Ono bi praktično bilo nekadašnje odeljenje za poljoprivredu , ali bez sektora robnih rezervi.

Nakon posete Italiji jedan od članova delegacije grada Dragan Jeremić informisao je javnost da postoje pregovori oko formiranja još jednog javnog preduzeća. „ To preduzeće imalo bi za cilj razvoj poljoprivrede, sve ono za sta je do sada bilo zaduženo odeljenje za poljoprivredu , ali čiji je rad bio otežan zbog robnih rezervi koje su bile pridodate. To preduzeće preuzelo bi u svoju nadležnost i stočnu pijacu. Sada u Italiji imali smo priliku da ponovo posetimo njihove poljoprivredne platforme i Italijani će takodje biti naši gosti u Valjevu kako bi videli čime mi raspolažemo i šta je to što treba da unapredimo u poljoprivrednoj proizvodnji“, rekao je Jeremić objašnjavajući da će zaposleni u tom preduzeću biti isti oni ljud koji su sada u odeljenju za poljoprivredu.

„ U proteklih šest meseci koliko je prošlo od naše poslednje posete Italiji bilo je potrebno da pregovramo sa ostalim opštinama KO kako bi se svi zajedno uključili u realizaciju tog projekta otkupne platforme. Valjevo samo nema dovoljnih kapaciteta , ali ako bi se udružili mogli bism da imamo ponudu koja Italijane zanima. Razgovrali smo i sa poljoprivrednicima u našem kraju o mogućnostima proširenja zasada i svi su zainteresovani“, kaže Jeremić dodajući da je veliki problem trenutno nepostojanje Zemljoradničkih zadruga .
Na pitanje Vamedie koliko bi dugo ceo posao do početka konkretne saradnje i izvoza naših proizvoda trebao da traje , Jeremić je odgovorio da dosta toga zavisi od nas samih , ali da će par godina izvesno biti neophodno za potpunu realizaciju.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.