Uključi se ! Akcija – za kupovinu aparata

imageU četvrtak 5. marta sa početkom u 20 sati u Omni centru biće održano donatorsko veče za kupovinu aparata za test opterećenja za valjevsku bolnicu. Inicijator ove akcije prikupljanja sredstava je novinar Sladjana Stevanović u saradnji sa direktorom Direkcije Draganom Jeremićem .

„ Ja sam od direktora bolnice saznala da test ne radi već nekoliko meseci. A da Bolnica nema novca da kupi taj aparat koji košta 1,6 miliona dinara. Ja sam se tada obratila gradu da pomogne u toj akciji , ali sam dobila informaciju da grad nema zakonskih mogućnosti da pomogne. Zbog toga sam se obratila Draganu Jeremiću jer sam pretpostavila da će on prepoznati ovaj problem i da ćemo na neki način naći rešenje . Tako je došlo do donatorske večeri. Postoji zainteresovanost od strane privrednika Valjeva, organizacija pa i samih gradjana. Najveći teret ove akcije podneo je gospodin Jeremić“, rekla je Sladjana Stevanović.
Karta za donatorsko veče košta 1500 dinara i sav prikupljeni novac biće iskorišćen za kupovinu aparata vreddnog 1,6 miliona dinara. Jeremić je danas rekao da postoje zakonska ograničenja , ali da je donatorsko veče jedno od načina na koji se može pomoći pre svega pacijentima Bolnice . „ Ovde nema mesta politici , uspeli smo da animiramo grad i nadam se da će grad da se angažuje u mnogim drugim stvarima. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali našem pozivu da pomognu akciju. Ovde je i direktor Valjevske pivare koja se odmah uključila i moram reći nigde nismo naišli na zatvorena vrata. Nastavićemo akciju kroz osavremenjavanje još nekih stvari u Bolnici .Namera nam je da akciju nastavimo kroz rešavanje problema odeljenja za onkologiju i radiologiju gde je najveći problem mamograf“, rekao je Jeremić.
O zančaju aparata govorila je dr Marija Mirković koja je objasnila da se radi o aparatu koji sluiži za dijagnostiku u toku kardiološkog pregleda. „ Kad vam nije jasno da li neko ima anginu pektoris ili nema tada radimo tu metodu testa opterećenja. Imali smo ranije i biciklu i traku , ali više nemamo. Test opterećenja radi se i pre ulaska u angio salu . Radi se o neophodnoj dijagnostičkoj metodi , a poslednji test uradili smo pre godinu dana . davali smo uput pacijentima ili za Beograd ili Sremsku Kamenicu. U proseku se cifra kretala oko 1800 pacijenata na godišjem nivou. Test pored odraslih rade i deca“, objasnila je dr Mirković.
Aleksandar Rajevac direktor Pivare danas je rekao da Pivara rado izlazi u susret ovakvim i sličnim akcijama . „ Deo smo grada i ne bi mogli da živimo kao Pivara bez Valjeva. Tako misle i ostali valjevski privrednici i naravno da se rado odazivamo pozivu i drugi će to siguran sam učiniti“, rekao je Rajevac.
Na konferenciji za novinare danas se moglo čuti da će sredstva biti uplaćena proizvodjaču ovog aparata i potom aparat biti doniran Bolnici.
Organizatori ove humantarne akcije pozvali su sve gradjane Valjeva da dodju na donatorsko veče u Omni centar i pomognu kupovnu aparata potrebnog i deci i odraslima.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.