“Valis” kroz iglene uši u 2015.godini

imagePored problema radnika na sednici Veća direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović danas naveo da je jedan od velikih problema grejanje Hale. Raspoložive količine mazuta dovoljne su da se Hala greje samo 30 dana po osam sati , a sezona grejanja traje nekoliko meseci. Grad Valisu daje 24 miliona , a sportskim klubovima 42.

Direktor Valisa Aleksandar Mijailović još juče uputio je ministarstvu zahtev za upošljavanje radnika jer kako je navedeno bez novih radnika ova Ustanova ne može da funkcioniše s obzirom na broj objekata koje održava . Iako postoji nada da bi ministarstvo takvu odluku moglo da donese ova Ustanova mora da računa I na to da možda zahetv neće biti odobren. U tom slučaju jedina preostala mogućnost jeste angažovanje radnika posfredstvom agencije što dodatno otežava finansije Ustanove . “ Dosta će nas izaći skuplje ako ne budemo mogli da zaposlimo ljude nego da angažujemo Agenciju , provizije su velike I nama će biti potrebno pet do šest miliona dinara . Kako ? Ne znam”, objašnjava Mijailović.
Istovremeno na današnjoj sednici Veća Mijailović je većnike obavestio I o situaciji vezanoj za grejanje . Za Vamediu Mijailović pojašnjava da Hala raspolaže sa 12 tona energenta , a da je potrošnja po satu pedeset litara . “ To znači imamo mogućnost da Halu grejemo 30 dana po osam sati I to je to, više nema . Zato imamo neki režim da Halu grejemo ujutro I uveče po malo kako bismo pregurali grejnu sezonu “, kaže Mijailović.
Gradonačelnik Terzić rešenje vidi u priključenju na Toplanu I izgradnju podstanice koja bi istovremeno priključila I Halu I Biblioteku.

U ovoj godini od većih radova predvidjeno je I uredjenje stadiona na Pećini koji je pretrpeo veliku štetu u poplavama prošle godine.
Jedna činjenica gotovo je nepobitna , grad podržava sportske aktivnosti I razvoj spostra , ali ne ulaže u sportske objekte . Ove godine Ustanova će iz budžeta dobiti 24 miliona dinara , a za rad sporstkih klubova dato je 42 miliona. Kao što je Vamedia već izveštavala oni besplatno koriste sportsku infrastrukturu pa se postavlja pitanje da li bi da je grad ove godine odlučio da obrne iznose I 42 miliona uloži u objekte to isto bilo ulaganje u sport. Verovatno bi . Na ovaj način svi sportski objekti samo se što bi narod rekao “krpe” , a za par godina ni to više neće biti moguće.
Ovakvom Strategijom grad očito neće daleko dogurati jer ćemo u jednom trenutku imati bezbroj klubova , ali oni neće imati prostor za rad pa sve I da hoće da ga plate .

S.V

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.