Prošle nagrade sa krivičnim prijavama

imageSkupština grada nakon jutrošnjeg incidenta koji je izazvao odbornik Bradić donela odluku da istog udalji sa današnje sednice. Uz polemiku usvojene nagrade grada Valjeva. Naprednjaci zatražili objašnjenje zašto se dodeljuje nagrada čoveku koji je optužen za krivično delo.

Skupština gotovo jednoglasno odlučila o udaljenju odbornika Ljubomira Bradića, a polemika do ovog trrenutka vodjena je o nagradama grada. Naime medju predlozima Komisije našao se i Milan Mihailović načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije u Valjevu. Odbornik SNS-a Milan Marković za govornicom je izneo podatak da se nprotiv Mihailovića trenutno vodi postupak po članu 309/14 za zloupotrebu službenog položaja , a po prijavi unutrašnje kontrole MUP-a Srbije. „Ovo nije sumnja ovde je otvoren postupak i za ovo delo zaprećena je kazna od 8 godina zatvora. Vi ovde hoćete da date nagradu za humanost i hrabrost čoveku koji će možda zavrpiti u zatvoru. Pa jel to čovek koji treba da bude uzor? Šta ćemo ako ga osude ko će biti odgovoran što smo takvom čoveku dali nagradu?“upitao je Marković. Predsednik Skupštine Mihailo Jokić je za govornicom potvrdio Markovićeve navode i dodao da je tužilac prihvatio prijavu unutrašnje kontrole , a da je sa druge straner Mihailović bion dužan da Komisiju za izbor obavesti o postupku koji se vodi protiv njega. Odbornica Zorica Jocić je predložila da se odloži ova tačka dnevnog reda pribave validne informacije , a potom zakaže nova sednica i nakon ponovnog rada Komisije i donese odluka. Jocićeva je takodje zatražila da se preispita sam Poslovnik po kome je Komisija radila.
Inače kako se moglo čuti predlog za nagradu Mihailoviću dali su gradonačelnik Stanko Terzić, zamenik Žarko Kovač i pomoćnik Milorad Ilić. Gradonačelnik je u odbranu Mihailovića izneo da ne treba zaboraviti njegov doprinos za vreme bombardovanja Valjeva. Nerazumljivo je kako zasluge za odbranu Valjeva mogu pripasti licu koje je bilo plaćeno da radi tu vrstu posla pa bi tako mogli biti predloženi svi vojnici , svi u sektoru za vanredne situacije i svi ljudi sa radnom obavezom za vreme bombardovanj. Upravo je za govornicom odbornik Milan Marković postavio to pitanje. Žarko Kovač zamenik gradonačelnika je rekao da je svako nevin dok se krivica ne dokaže , ali i da bi da takav postupak postoji bio gradonačelnik obavešten od strane šefa valjevske policije.
Vamedia proverom u policiji ustanovila da gradonačelnik nije tražio proveru informacije u policiji.Ali i da sektor unutrašnje kontrole nije u nadležnosti PU Valjevo.
Nakon desetominutne pauze odbornici su se vratili i glasali za predloge za nagrade u celosti. Tako će nagradu Grada Valjeva pored, Vojislava Andrića, Milice Ostojić, Davida Koprivice, dr Branka Budimirovića, KUD-a Abrašević marka Jovanovića, Slobodana Rakovića dobiti i Milan Mihailović , čovek za koga naprednjaci tvrde da je pod ozbiljnom istragom.
Skupština je danas potvrdila i odluku da se za počasnog gradjanina grada Valjeva proglasi Miloš Teodosić. A odbornici su danas jednoglasno prihvatili predlog Milana Markovića da se odreknu dnevnicei na taj način učestvuju u kupovini aparata za test opterećenja u Bolnici.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.