Krstićeva osveta dobiće epilog na sudu

imageGradska Direkcija tužiće Dragoljuba Krstića prvog čoveka Pobede za iznete laži i neistine na konferenciji za novinare. Krstić koji je donedavno imao čak dva funkcionerska mandata za čije vreme je imao samo reči hvale za gradsku Direkciju, izgleda je sada svoje nezadovoljstvo tretmanom vladajuće većine prelio na ovo javno preduzeće.

Kako je na konferenciji za novinare Dragoljub Krstić u ime Udruženja Pobeda optužio gradsku Direkciju za fakturisane , a ne izvršene poslove , odluka ovog javnog preduzeća je da Krstića za sve izgovoreno tuži. Nije prvi put da se politička prepucavanja preliju na neko od javnih preduzeća , ali su ovoga puta zaposleni u Direkciji koji su radili i poslove raspisivanja tendera, nadzora nad izvršenim radovima očito mišljenja da politici nije svuda mesto.
Krstić je već ranije optužio Direkciju da nisu procenili klizišta sa stanovišta struke iako Direkcija ima geologa čije su mišljenje uvažile i republičke institucije .
Krstić koji je za vreme dva funkcionerska mandata najpre mesto zamenika gradonačelnika potom i pomoćnika imao samo reči hvale za iste ljude i isto preduzeće naprasno je postao stručniji od inženjera, geologa , urbanista kojima Direkcija raspolaže.
Njegovo nezadovoljstvo očito je izazvano činjenicom da mu zakon nedozvoljava da se vrati u redove odbornika što je bio zahtev ovog Udruženja Skupštini grada. Zanimljivo je da je svaki put vladajuća većina ista ta na koju je Krstić kivan, dozvolila da podnese ostavku , a ne da bude smenjen kako je prvobitno u oba navrata najavljeno. Dok su mediji u Valjevu govorili i ukazivali na propuste i greške vladajuća većina ipak je dozvolila elegantno povlačenje .
Iako u ovom trenutku nastupa kao najoštrija opozicija vladajućoj većini pa i SNS-u partiji koja je takodje u opoziciji , Krstić kroz konferencije za novinare tvrdi da je bolji poznavalac svih oblasti rada od bilo koga drugog. Ipak njegov učinak na mestu i pomoćnika i zamenika bio je minimalan. Najviše priče bilo je pak oko malverzacija sa Apotekarskim centrom, ugovorom za treće lice na 40000 dinara koji je grad morao da plaća, uvrede i slično. Krstić je govorio o Stefilu, Srbijanci, industrijskoj zoni , ali ništa od svega toga nije realizovano na način na koji je najavljivao. Interesanto je da je Krstić pokazao interesovanje za poreze obećavši gradjanima i privatnom sektoru u Valjevu da će poreze vratiti na raniji nivo iako se već tada znalo da je to po Zakonu nemoguće . Da li je to uradio samo zbog podrške gradjana? Po cenu i da se sazna da je nemoguće?
Krstić očito razmišlja u pravcu izbora naredne godine na lokalnom nivou što je pohvalno za njegovo Udruženje , ali kako sada stvari stoje njegova zamisao o politici neće biti sprovodiva do kraja na zamišljeni način. Ako je svaki put u istom maniru posle političkog poraza napadao protivnike pa kada mu se učini povlastica bivao privržen vlasti ovakvo ponašanje nije dakle neočekivano , ali ovoga puta Krstićeva osveta dobiće epilog na sudu .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.