DS:Novi nameti na „Vidrak“

imageOdluka koju će izvesno doneti Skupština vezano za neškodljivo uklanjanje domaćih životinja samo je novi namet na javno preduzeće „Vidrak“ sa kojim ono neće moći da se izbori, mišljenje je valjevskih demokrata . Ni predložene izmene Poslovnika o radu Skupštine nisu značajne i zapravo su ponajviše kozmetičke, tvrde demokrate.

Pred odbornicima Skupštine naći će se odluka o uredjenju rada službe zoohigijene u „Vidraku“. „ Šta se podrazumeva u okviru toga?Organizovanje i transport leševa životinja sa radnih površina i objekata koji služe za uzgoj držanje i dresuru i život životinja. Šta je to? To znači da će Vidrak biti dužan u nekom narednom periodu da sve ono što ugine na farmi , sve ono što gaji neko u okviru svoje odgajivačnice neškodljivo uklanja . Obezbedjena sredstva iz budžeta? Ja se plašim da će to ipak biti na teret Vidraka. Ovde stoji i da oni koji neće da drže više psa mogu da ga predaju prihvatilištu. Zna se koliki je kapacitet azila. Grad mora naći mehanizam za to . Ne može se pas samo odvesti već se mora vlasnik obavezati na nesto da ne bi sav trošak i teret pao na grad“ , kaže odbornik DS-a Slobodan Pavlović.
Pavlović objašnjava da Vidrak nema kafileriju , nema ni prevozno sredstvo za takvu vrstu transporta. „ Ja mogu da zamislim da uklone uginulog psa , ali šta ćemo ako ugine krava i čovek traži uklanjanje? „Vidrak“ nema ni dizalicu. To sve mora da se plati. i moraće da plate kafileriju tamo gde to oteraju tu vrstu usluge. Koliko mi je poznato Jagodina je to radila jedno vreme.“ objašnjava Pavlović.
Na pitanje Vamedie ko se trenutno u Valjevu bavi tim poslom Pavlović odgovara : „ Niko. Ne samo sad, nikada to nije bilo uredjeno . Ljudi se snalaze. Dobro je da se to uredi , ali ne na ovaj način i ne na teret „Vidraka“ koji čak u zoohigijeni i nema dovoljan broj ljudi“.
Za novi Poslovnik koji će se naći pred odbornicima demokrate misle da su izmene kozmetičke . „ Ovo nije izmena , sve je skoro ostalo isto samo se nije primenjivalo. Izmena je da su svi ograničeni na 5 minuta vremena izuzev predsednika Skupštine i gradonačelnika, s druge strane promena je i u tome da neće biti moguće javljanje za reč izmedju tačaka dnevnog reda i pre usvajanja dnevnog reda. To su male kozmetičke promene. Poenta je da se Poslovnik sprovodi“, objasnio je Pavlović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.