Kompjuter za studentkinju iz dvanaestočlane porodice

imageStudentkinja Visoke poslovne škole strukovnih studija na smeru marketing i trgovina Roksanda Mijatović iz Mačvanskog Metkovića kod Bogatića, na prvi pogled, sasvim je običan student. Izdvaja je to što dolazi iz čak dvanestočlane porodice, sa devetoro braće i sestara, i što i pored teške materijalne situacije u kojoj se nalazi, uspeva da bude dobar student.

Dvanaestočlanu porodicu Mijatović, pored Roksande, čine njeni roditelji Ilija i Ibojka, te braća i sestre – Dušan, Uroš, Sava, Suzana, Pavle, Anđelka, Vujadin, Jovana i Ivana. Dvadesetjednogodišnja Roksanda je najstariji, dok je petogodišnja Ivana najmlađi član ove velike porodice.
Roksanda skromno kaže da materijalna situacija u kojoj se nalaze Mijatovići nije sjajna, ali je zapravo veoma teška. Naime, roditelji Ilija i Ibojka nisu zaposleni, na malo okućnice i zemlje uzete u zakup u tom selu, porodica se bavi poljoprivredom, a žive praktično od materijalne pomoći države i dečjeg dodatka.
“Živimo tako što se odričemo mnogih stvari koje su uobičajene i dostupne drugim porodicama i našim vršnjacima. Opština Bogatić nam je pomogla u renoviranju kuće koja je bila oštećena požarom pre nekoliko godina, bilo je pomoći i dobrih ljudi koji su čuli za nas i pomogli su nam da kupimo i neke stvari. Najstarija braća Dušan i Uroš su završila školovanje u Beogradu gde su ostali i da rade, a svi ostali, sem najmlađe sestre, školujemo se, trudimo se da budemo vredni, dobri i primereni, da pomognemo roditeljima”, priča Roksanda, dodajući da joj je učenje otežano zbog nedostatka računara i pristupa internetu, ali da, iako joj je potrebno više vremena i snalaženja, neće odustati od studija.
S obzirom da joj je to neophodno, Visoka poslovna škola strukovnih studija odlučila je da Roksandi pokloni računar, a u akciju kojom našoj studentkinji treba pomoći u prevazilaženju teške materijalne situacije u kojoj se nalazi njena porodica, uključi će se i studenti i zaposleni valjevske državne visoke škole.

VIPOS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.