Useljene četiri porodice

imageČetiri porodice, čije su kuće proletos uništene u klizištima, danas su dobile ključeve novoizgrađenih objekata na Petom puku i Božić će dočekati u novim domovima.

Izgradnju ovih kuća su donirali Ujednjeni Arapski Emirati, preko programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i u saradnji sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja Republike Srbije. Grad Valjevo je obezbedio svu potrebnu infrastrukturu, Elektrodistribucija Valjevo je donirala priključke za struju, a valjevski „Vodovod“ priključke za vodovod i kanalizaciju. Vrednost radova, koje je izvelo GP „Kej“ iz Valjeva je skoro 15 miliona dinara.
Četvoročlana porodica Angeline Rakić dobila je kuću od 80 kvadratnih metara (kvm), kuće od po 100 kvm petočlana porodica Saše Jovičića i šestočlana porodica Gorana Jankovića. Starica Mašinka Pešić, kojoj je klizište uništilo kuću u selu Rebelj, uselila se u kuću od 60 kvm.
Sve porodice su izrazile zahvalnost donatorima, državi Srbiji, gradu Valjevu, kao i svim humanitarnim organizacijama koje im pomažu u opremanju domova.
Obnova i izgradnja oštećenih i porušenih kuća na teritoriji grada Valjeva biće nastavljena čim vremenski uslovi budu dozvolili.
Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.