SNS:Kome smeta uspešan direktor Bolnice?

imageKome smeta uspešan direktor Bolnice u Valjevu, upitali su danas valjevski naprednjaci. Narodni poslanik SNS-a Slobodan Gvozdenović optužio je „Vodovod“ da je prinudnom naplatom duga za vodu bez prethodnog obaveštenja doveden u pitanje rad Bolnice

U četvrtak 25. decembra „Vodovod“ je sa računa Bolnice izvršio prinudnu naplatu u iznosu od 11 224 249 dinara , a po rečima Slobodana Gvozdenovića narodnog poslanika SNS-a za sudskog izvršitelja dato je 275 000 dinara. „ Tih 275 000 su nagrada za izvršenje , a troškovi samog izvršenja su iznosili 27 000 dinara. Prinudna naplata je izvršena bez ikakve najave . to se isto desilo i krajem 2013. godine , a ja vas podsećam da je novi direktor stupio na dužnost u julu 2013. godine i zatekao dug od 5 miliona evra koji je on do sada svojim radom smanjio na 1,5 miliona evra. i očigledno je da to nekome u ovom gradu smeta“, rekao je Gvozdenović.
Gvozdenović kaže da se gradonačelnik Stanko Terzić složio da se angažuje sudski veštak ekonomske struke o trošku „Vodovoda“ da istraži stara potraživanja jer je Bolnica izrazila sumnju da je prilikom naplate koja je izvršena 2013. godine , takodje bez najave.
„ To je nonsense da jedno javno preduzeće, jedan grad , svojoj bolnici u svom gradu izvrši prinudnu naplatu . Bolnica je izrazila i sumnju na naplaćeni dug od 8 miliona iz 2013. godine gde je rečeno da je „Vodovod“ najverovatnije dug od 2,5 miliona duplo naplatio. Za istu sumu se „Vodovod“ obavezao da će do kraja 2014. godine izvršiti povraćaj sredstava i toga naravno nije bilo. O dešavanjima u „Vodovodu“ u ovom gradu svi glasno ćute“, kaže Gvozdenović koji dodaje da je to preduzeće postalo jedan „rezervat“ za zapošljavanje partijskih kadrova , da tu ima i zaposlenih odbornika , a da garnitura koja je na vlasti sve to radi već duže vreme.
On je danas izneo i podatak da Vodovod duguje za struju 40 miliona dinara, ali niko mu ne vrši prinudnu naplatu. „ Nije normalno da grad dozvoli prinudnu naplatu svojoj bolnici. To nije bila praksa pre dolaska Dr Grujičića i zanima me da li je ikada bila prinudna naplata dok je bolnicom vladao jedan čovek 12 godina i zato me interesuje ko je politički nalogodavac ove odluke ? Neka gradonačelnik objasni odkud 6 pravnika u Vodovodu , a angažuju za sve lica sa strane? Neka kažu koliko lica su zaposlili od polovine 2012. godine do sada?“, upitao je Gvozdenović . Narodni poslanik je istovremeno danas informisao novinare da Gradonačelnik nije ispoštovao dogovor sa direktorom Bolnice da će grad učestvovati sa 600 000 dinara u opremanju bolničke kuhinje.
„ Ovim činom oni su doveli funkcionisanje Bolnice u pitanje , a bilo je normalno da pozovu dr. Grujičića i razgovaraju sa njim , možda i o otplati duga na rate . bilo kakav dogovor bio bi bolji od ovog što su oni uradili“, izjavio je Gvozdenović za Vamediu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.