SDPS: Cilj nam je poboljšanje socijalne zaštite

imageNajavljujući dolazak državnog sekretara Nenada Ivaniševića u Valjevo , Vera Dosković portparol GO – SDPS-a kaže da je cilj ove partije što veća uključenost u sve oblasti koje se tiču socijalne politike i pomoć najugroženijim gradjanima.

„Državni sekretar dolazi u Valjevo kao nastavak razgovora koje smo sa njima vodili u ministartsvu , a u vezi nastavka radova na Gerontološkom centru. Predvidjeno je da ima sastanak sa gradonačelnikom , a potom da obidje i sve ustanove u gradu koje imaju veze sa socijalnom zaštitom , ali i dva Romska naselja“, kaže Doskovićeva.
SDPS je nedavno dobio mesto u Gradskom veću i resor koji je preuzet upravo je socijalna politika. „ Činjenica je da je taj socijalni sistem pomalo obezvredjen. Najpre gerontološki cenatr o kome s emnogo govorilo ,a još uvek nije završen . To je i bila naša prva inicijativa. Cilj nam je da se to završi. Drugo, obzirom da je ugašen Dom za nezbrinutu decu treba se pozabaviti centrom za socijalni rad , vidimo da postoji problem oko biranja direktora, znamo da je prošle godine bila i blokada Centra i drugi problemi. U samoj državi socijalna zaštita može biti na boljem nivou nego što je sada. Možda je problem i u povećanju socijalnih slučajeva , ali moramo se izboriti da rešavamo jedan po jedan problem“, kaže Doskovićeva.
Ona objašnjava da je saradnja uspostavljena na više nivoa u republici pa i da su očekivanja da usledi unapredjenje socijalne zaštite u Valjevu. „ Mi ćemo se tom tematikom baviti i sa pozicije člana Gradskog veća , ali u osnovi naše partije je socijalna zaštita . Cilj nam je da s e uključimo ne samo u rešavanje postojećih problema već i u preventivno delovanje . Trudićemo se da učestvujemo u svakom projektu koji se odnosi na ovaj sektor kako bi obezbedili sredstva za naš grad. Imamo Narodnu kuhinju i ona je jedan od naših ciljeva takodje . da pokušamo da obezbedimo što je više moguće i za njen nesmetan rad“, kaže Doskovićeva.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.