Osnovan Radnički pokret u Valjevu

imageValjevo od sada ima još jedno Udruženje gradjana , kako je rečeno na konferenciji za novinare to je Radnički pokret čiji je osnivač Dragan Nastić, nekadašnji član SNS-a , zaposlen u ED Valjevo.

Za prava radnika i zapošljavanje u Valjevu u narednom periodu , bar po navodima sa konferencije za novinare, boriće se Radnički pokret , novoosnovano Udruženje gradjana. Njegov osnivač Dragan Nastić na konferenciji je ukazao na loše stanje u samom gradu po pitanju zapošljavanja navodeći da već godinama nema novih fabrika . Istovremeno po njegovom mišljenju radnici ma koliko radili ne mogu da zarade dovoljno čak ni za minimalnu potrošaku korpu.
Radnički pokret , kako se moglo čuti , zalagaće se za zapošljavanje sa kriterijumima u kojima će pre svega stručnost i sposobnost imati prevagu nad partijskim ili nekim drugim vezama kakve su trenutno aktuelne . Istovremeno Nastić je najavio za naredne konferencije iznošenje podataka o zapošljavanju u javnim preduzećima u Valjevu.
Dragan Nastić javnosti je poznat najpre iz vremena kada je bio predsednik UO Centra za kulturu , postavljen na to mesto sa kvote SNS-a čiji je bio član sve do odluke Izvršnog odbora stranke da iz partije isključi deset članova. Medju isključenim članovima našao se i Nastić .Na konferenciji za novinare svoju aktivnost u radničkom pokretu najavio je i Rodoljub Jevtić svojevremeno član PSS-a i jedno vreme odbornik u Skupštini grada .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.