Policija otkirla huligane koji su lupali automobile

imageValjevska policija identifikovala je nasilnike koji su u noći izmedju 19 i 20 decembra u samom centru grada izlupali više automobila. Protiv osumnjičenih podneta je krivična prijava za izvršeno krivično delo nasilničko ponašanje.

U noći izmedju 19 i 20 decembra stanovnike u više gradskih ulica Knez Miloševa, Hajduk veljkova probudila je lomnjava i galama .“ To je bilo negde oko pola jedan kad nas je probudila buka . Otvorio sam prozor jer sam shvatio da buka dolazi sa ulice i imao šta da vidim . većina komšija je ili bila na ulici ili na prozoru. Oni su jednostavno pretrčali preko automobila, lomili šta su u toj brzini stigli. Ja lično počinoce nisam video ali automobil je pretrpeo štetu od 250 do 300 eura“, priča Aleksandar Mijailović meštanin Knez Miloševe ulice čiji je automobil bio parkiran uz samu ulaznu kapiju u dvorište.
I ostali stanari u valjevskim ulicama svedoče na isti način o dogadjaju koji ih je sve podigao na noge. Vrlo brzo po njihovim rečima obaveštena je policija . „ pa na kolima su ostali tragovi njihove obuće oni su bukvalno trčali preko kola lomili stakla vetrobrane sve što na brzinu mogu“, dodaje Mijailović.
Vamedia u valjevskoj piliciji saznaje da su vinovnici ovog dogadjaj vrlo brzo otkriveni . „Policija je identifikovala izvršice krivičnog dela nasilničkog ponašanja N.Z.(1994) i M.J.(1993), koji su u toku noći 19./20.decembar 2014. godine, na centralnim gradskim ulicama drskim i bezobzirnim ponašanjem na javnom mestu, oštetili više parkiranih vozila, lomivši retrovizore i vetrobran stakla“, navodi se u odgovoru iz policije.
Grad Valjevo svake godine izdvaja do 20 miliona dinara za sanaciju polomljenog mobilijara koji se nadje na meti huligana , pojedini objekti zbog toga su pod video nadzorom , a da je situacija ozbiljna svedoči podatak da su pod video nadzor morali biti stavljeni i novoizgradjeni dečiji parkovi. U popularnoj BID zoni gotovo da nije bilo noći , a da nije bilo polomljenih žardinjera pa je i poneki izlog stradao , po poslednjim informacijama i vido nadzor u BID zoni povezan je sa PU u Valjevu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.