Poklon za prvu rodjenu bebu u 2015.god

imageRoditeljima prvorođene bebe u 2015. godini, Sandri i Branku Mirkoviću, član Gradskog veća Nikola Radojičić i načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić danas su uručili prigodan poklon u ime grada Valjeva.

Dečak Vojin Mirković je darivan sa 20.000,00 dinara i poklon paketom kozmetike i pelena za bebe, vrednosti 5.000,00 dinara.
Mladom bračnom paru iz valjevskog naselja Peti puk ovo je prvo zajedničko dete i kako kažu, najlepši mogući poklon u Novoj godini. Zahvalili su se na poklonu, a u razgovoru sa predstavnicima Grada čuli su da i ove godine, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, lokalni budžet nije smanjivan u oblasti socijalne zaštite građana, naročito pomoći porodiljama i pokušaju vantelesne oplodnje, vidu podrške mladim sugrađanima da se što lakše ostvare kao roditelji.
Član Gradskog veća Nikola Radojičić i načelnik Aleksandar Vujić Subotić su čestitali roditeljima prvorođene bebe, u ime gradonačelnika i svih građana Valjeva, a malom Vojinu poželeli zdravo i srećno detinjstvo.
Načelnik Aleksandar Vujić Subotić je poručio da će i u narednom periodu politika grada Valjeva biti održavanje postojećeg nivoa i unapređenje socijalne podrške građanima.
„Više od 5% budžeta grada Valjeva, što je 119.179.000,00 dinara u 2015. godini, izdvaja se za socijalnu zaštitu. Grad Valjevo ne samo da nije smanjio brojna davanja, već je i za više od pola miliona uvećao ovu poziciju sa koje se isplaćuje pomoć porodiljama, starim licima, pokušaj vantelesne oplodnje, pomoć osobama sa invaliditetom, vojnim invalidima, kao i ostale brojne usluge, po kojima Valjevo prednjači u Srbiji“, rekao je Aleksandar Vujić Subotić.
Grad Valjevo će i u 2015. godini finansirati dopunska prava vojnih invalida , naknadu troškova boravka dece u PU,,Milica Nožica“ (treće dete, deca bez roditeljskog staranja i deca korisnika prava na novčanu socijalnu pomoć), pomoć i negu starih i drugih lica, pokušaj vantelesne oplodnje. Finansiraće se Dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju, Klub za osobe sa invaliditetom, savetovalište za brak i porodicu, privremeni smeštaj žrtava porodičnog nasilja u prihvatilište – smeštaj u sigurnu kuću, urgentni smeštaj za odrasla i ostarela lica, programi od javnog interesa u oblasti zaštite lica sa invaliditetom, aktivnosti Crvenog krsta, funkcionisanje i rad Narodne kuhinje, naknada za izbegla i raseljena lica, funkcionisanje i rad Centra za socijalni rad ,, Kolubara“, kao i jednokratne pomoći.

Odlukom grada Valjeva, biće nagrađena i prva beba koja bude rođena za Srpsku Novu godinu, 14. januara.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.