„Obama je opterećen zdravom ishranom“

imageBlic / Obama je opsednut zdravom ishranom, a njegov najveći porok bile su cigarete, koje je uspeo da ostavi – otkriva Redži Lov (33) u novoj knjizi.

Delo Power Forward: My Presidential Education“ ("Snaga napred: Moje predsedničko obrazovanje), koje izlazi početkom idućeg meseca, izneće detalje o privatnom životu američkog lidera koji su dosad čuvani u tajnosti.

Lov je četiri godine radio u Beloj kući, kao lični asistent Baraka Obame. Posao mu je bio da se postara da svi njegovi zahtevi budu ispunjeni, bilo da je u pitanju miting u okviru predizborne kampanje ili zvanična poseta inostranstvu.

– Bio je izuzetno izbirljiv po pitanju cipela. Morale su da izgledaju baš kako je on hteo i da budu savršeno udobne. Nervirao se oko sitnica, kao što je širina pertli – kaže Lov.

Kako bi skratio muke, Obamin bivši pomoćnik je organizatorima događaja unapred slao fotografije idealnih cipela i molio ih da nabave vunene čarape.

Prema njegovim tvrdnjama, predsednik je podjednako detaljne zahteve imao i kada je reč o hrani. Pre nekoliko godina je prešao na specijalan režim ishrane kojeg se, navodno, pridržava i dan-danas.

– Svaki put kada bih naručio brzu hranu, govorio mi je: "Redži, te stvari će te ubiti“. Hamburgere i picu je jeo samo za slikanje, a pohovano izbegavao u širokom luku. Jednom je iz kutije muslija povadio sve komadiće čokolade jer nije hteo da ih jede – otkriva Lov.

Lider SAD je izričito naglašavao da u svojoj ostavi ne želi da vidi energetske pločice i slatke žvake, ali je zato svakodnevno konzumirao žvake sa dva miligrama nikotina kako bi ostavio cigarete.

Iako vrlo strog prema sebi i istrajan u samokontroli, Obama je u odnosu sa drugima mnogo opušteniji, tvrdi Redži Lov. Predsednik, navodno, rado zbija šale sa osobljem.

– U jeku predizborne kampanje primetio je da smo svi iscrpljeni pa je rekao: "Mogli bismo sutra da uzmemo slobodan dan i odemo u striptiz klub“ – seća se bivši asistent američkog predsednika.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.